Her film gala gibi

Güncelleme Tarihi:

Her film gala gibi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2011 00:00

Bodrum’da düzenlenecek “Yeni Türk Filmleri Haftası”nda sinemaseverler, filmleri yönetmen ve oyuncularla yapılan söyleşinin ardından izleyecek.

Haberin Devamı

BODRUM Belediyesi ve Cinemarine Sinemaları tarafından “Filmi Yönetmeni İle İzle” sloganı altında 1-8 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan “Yeni Türk Filmleri Haftası”nın tanıtımı yapıldı. Bodrum Belediye Başkanı DP’li Mehmet Kocadon ve Cinemarine Sinemaları Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Sezgin ortak toplantıyla haftayı tanıttı. Türkiye’de her yıl gösterime giren yaklaşık 250 filmin dörtte birinin yerli yapım olmasına rağmen, pek çoğunun salon sıkıntısı çektiğini söyleyen Sezgin, bu etkinlikle daha çok salonda daha çok filmin seyirci ile buluşmasını hedeflediklerini kaydetti. Sezgin, haftayı geleneksel hale getirmeyi planladıklarını da belirterek, “Sezonda gösterime girecek filmlerden bazılarının yönetmen ve oyuncularını halkla buluşturucağız. Ön gösterimler, kamera arkası ve sohbetlerin yapılacağı bir etkinlik olacak. Sinemaseverler, filmin yönetmeni ve sanatçıları ile sohbet edip, filmi beraber izleyecek” dedi. Sezgin, etkinliklere Avrupa Sinema Birliği Başkanı Belçikalı Menem Richa’nın da katılacağını söyedi.

Haberin Devamı

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da, hafta çerçevesinde Cinemarine sinemaları ve Bodrum Kalesi’nde toplam 15 filmin gösterileceğini, 7 filmin yönetmen ve oyuncularının bulunacağını anlattı. Etkinliğin turizm sezonu sonunda Bodrum’a ciddi bir hareketlilik getireceğini belirten Kocadon, “Eğer turizmin başkentinde medeniyetten söz etmek istiyorsak sanat ve sanatçının hoşgörüsünü topluma yaymak zorundayız” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!