HEPİMİZ PİRİŞTİNA OLACAĞIZ

Güncelleme Tarihi:

HEPİMİZ PİRİŞTİNA OLACAĞIZ
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2013 00:00

KARŞIYAKA Belediyesi’nin yaptırdığı Ahmet Piriştina Kültür Merkezi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle açıldı.

Haberin Devamı

Törende 9 yıl önce yaşama veda eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’yla ilgili kısa film gösterildi. Bu sırada merhum başkanın kızı Zeynep Piriştina Subaşı gözyaşlarını tutamadı. Törene merhumun eşi Mine Piriştina, oğlu Levent Piriştina da katıldı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, kültür merkezinin 5 bin 200 metrekare inşaat alanına sahip olduğunu, 16 ayda 3.5 milyon lira harcanarak yapıldığını ve içinde dört ofis, 500 kişilik çok amaçlı salon, ikisi 90, biri 180 kişi kapasiteli üç seminer salonu 10 derslik ve konukevi bulunduğunu söyledi. Başkan Durak, Piriştina ailesine teşekkür plaketi verdi.

Atkı Kılıçdaroğlu’na

Levent Piriştina, törene katılanları, “Çapulcu hemşehrilerim” diye selamladı, “Yıllarını tüm hayatını kamu hizmetine adamış bir babanın oğlu olarak, isminin böyle bir kültür merkezine verilerek ölümsüzleştirilmesi aile adına bizi çok onurlandırmıştır” dedi. Levent Piriştina, babasının simge atkısını Kılıçdaroğlu’na hediye etti.  Kılıçdaroğlu, Piriştina’nın kentine değer kattığını belirterek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“İzmir’in marka kent olması yolunda en büyük değeri harcayanlardan birisidir. Hepimiz birer Ahmet Piriştina olacağız. Bunu herkesin unutmaması gerekir. Görevi Aziz Kocaoğlu devraldı. O da çalışkan bir başkanımız. Piriştina’nın ördüğü duvarlar üzerine yenilerini ekliyor diğer ilçe belediye başkanlarıyla birlikte. Sosyal demokrat belediyelerin olduğu yerde hayat vardır, insana, yeşilliğe saygı vardır. Kent yaşamında ne kadar ilkler varsa mutlaka bir sosyal demokrat belediyenin imzası vardır.”   

Ağaç dikti kurdele kesti

Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin son yıllarda 3 bin 500 dönümlük yeşil alan kazandırdığını belirterek, “Müthiş bir şey. Taksim gezi parkında genç arkadaşlarımız el kadar yer için, yeşili korumak için mücadele ederken oraya ‘topçu kışlası yapacağım, AVM yapacağım orayı rant alanına dönüştüreceğim’ diyor. Kadıköy Belediye Başkanı 100 dönümlük araziye botanik bahçesi yapıyor. Aradaki fark bu” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, kültür merkezinin önünde ağaç dikti, ardından kurdele keserek açılışı gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

HEPİMİZ PİRİŞTİNA OLACAĞIZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!