Hem yelkenci hem işletmeci

Güncelleme Tarihi:

Hem yelkenci hem işletmeci
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2011 00:00

ULUSLARARASI Karadeniz Regattası’nda (Internatıonal Black Sea Regatta) Türkiye’yi temsil ederek, beşincilik elde eden Peri Reis Yelken Kulubü üyesi Figen Doster Baran, şimdi de işletmeciliği ile adından söz ettiriyor.

Haberin Devamı

Baran’ın, Sığacık’ta açtığı “Bogo” kahve-şarap evi hem belde halkının, hem de dışardan gelenlerin gözdesi oldu. Baran, “İnsanlar, bir mekana geldiklerinde evlerinde gibi hissetmek isterler. Biz de bunun sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

“Sakin Şehir’in (Cittaslow) Türkiye başkenti” ünvanını elinde bulunduran Seferihisar’ın Sığacık Mahallesi’ne küçüklüğünden beri gelip gittiğini ve “bir gün burada bir iş yapmanın hayalini” kurduğunu belirten Baran, sonunda da bu amacına ulaştı.

Kuzeniyle birlikte

İstanbul’dan gelip Sığacık’a yerleşen iç mimar kuzeni Şebnem Öztürk (45) ile bu yıl Nisan ayında “Bogo”yu açan Baran, isimlerinin kısaltması olan Şebo ve Figo’dan hareketle bu ismi verdiklerini söyledi. Kahve ve şarap evi konseptine rağmen aperatif tarzı yiyecekler ve salata ağırlıklı mönüleri de bulunduğunu dile getiren Baran, “Ayrıca sabah kahvaltı da veriyoruz. Herşeyde organik olmaya çok dikkat ediyoruz. Mesala reçellerin tamamı ev yapımı. Köy yumurtası ve keçi peynirini de yerel üreticiden, köy pazarından temin ediyoruz. Mevsimine göre erik, kayısı, çilek ve gelincik şerbeti yapıyoruz. Bunları sıcak yaz akşamlarında buzla servis yapınca konuklarımız bayılıyor” dedi.

KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

Haberin Devamı

“Bogo” olarak kültürel ve sanatsal çalışmalara da imza atmak istediklerini bu çerçevede, Klarinet Topluluğu’nun bir konser verdiğini dile getiren Figen Doster Baran, “Bu tarz etkinliklere devam edeceğiz. Bogo yaz-kış açık kalacak. İnsanlar, bir mekana geldiklerinde evlerinde gibi hissetmek isterler. Biz de bunun sağlamaya çalışıyoruz. Gelen konuklarımızla aramızda bir aşinalık oluştuktan sonra artık dost oluyoruz” dedi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!