Hedefi şampiyon olmak

Güncelleme Tarihi:

Hedefi şampiyon olmak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2016 10:44

OCAK ayında yapılan 2016 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası’nda ikinci olan 9 yaşındaki Gülcan Sena Kayış, başarılarına başarı eklemek için ulusal ve uluslararası pek çok müsabakaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Hedefi şampiyon olmak

Özel Karşıyaka Yamanlar Koleji 3’üncü sınıf öğrencisi Gülcan Sena Kayış, satrançtaki yeteneğini aldığı ödüllerle perçinledi. 7 ve 9 yaş gruplarında İzmir 1’inciliği ile birlikte 1 Avrupa, 3 Türkiye, 2 İzmir 2’inciliği bulunan Kayış’ın yeni hedefi Avrupa ve dünya şampiyonalarında yarışarak birincilikler elde etmek.

Hedefi şampiyon olmak

Akhisarlı olduğunu ve babasının işi nedeniyle İzmir’de eğitimini sürdürdüğünü belirten Gülcan Sena Kayış, her tatilde kupalarını ve madalyalarını alıp Akhisar’a geldiğini ve dedesi Fedai Kara’yı ziyaret ettiğini söyledi. Akhisar’ı çok sevdiğini vurgulayan Kayış, "Ana okulundayken satranca başladım. 5 yaşından beri satranç hocam olan Hüseyin Açıkgöz ile ve okuldaki satranca meraklı arkadaşlarımla her gün 2 saat satranç oynuyorum. Karşıyakaspor Kulübü’nün lisanslı sporcusuyum, Karşıyaka Mira Satranç Kulübü’ne de devam ediyorum. Başta hocam olmak üzere, bana satrancı sevdiren, anne ve babam ile tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

Gülcan eğitimini tamamladıktan sonra ise çocuk doktoru olmak istiyor.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!