Hayvanseverlerden tepki

Güncelleme Tarihi:

Hayvanseverlerden tepki
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2015 16:04

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi Gümüşlük Mahallesi’nde sokakta yaşayan kedi ve köpeklerin zehirlenerek öldürülmesi hayvanseverlerin tepkisine neden oldu.

Haberin Devamı

Gümüşlük Mahallesi’nde 2 kedi ve 4 köpek zehirlenerek öldürülürken, hayvanseverlerin yardımı ile veterinere götürülen 3 köpek ise son anda kurtarıldı. Gümüşlük Çay Bahçesi’nde toplanan Gümüşlük Forumu üyeleri son yıllarda sokak hayvanlarına yönelik zehirlemelerin toplu katliama dönüştüğünü öne sürerek acil önlem alınmasını istedi. Hayvanseverler toplantıya çok sayıda sokak köpeği ile birlikte katıldı.

Forum üyelerinden İbrahim Hakkı Zırh, "Her yıl belirli yerlere zehirli tavuk eti bırakıp köpeklerin ölümüne neden olan katil ruhlu insanlar tekrar zehirlemeye devam ediyor. Kadıkalesi-Gümüşlük bölgesinde bu zehirler yüzünden birçok köpek öldü. Zehirlenen bazı köpekler duyarlı insanlarımız ve veterinerlerimiz sayesinde kurtarıldı. Her sene tekrarlanan bu ölümlere herkes karşı çıkıyor. Gümüşlük’ün adının köpek ölümleri ile anılmasından herkes rahatsız. Bu nedenle forum üyeleri olarak sokak hayvanlarının beslenmesine daha çok itina gösterme kararı aldık. Ayrıca çevrede hayvan zehirlenmelerine karşı insanların daha duyarlı olması için çalışmalar yapılacak. Bu konuda belirli yerlere afişler asılacak, yetkililerle görüşülecek. Bu nedenle toplumsal duyarlılığı arttırmak amacıyla kurduğumuz Gümüşlük Patileri sayfasından her olayı anında paylaşacağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!