Hayvanları acımadan katlettiler

Güncelleme Tarihi:

Hayvanları acımadan katlettiler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2009 00:00

Muğla’nın Bodrum İlçesi Akyarlar Köyü ile Datça’da aralarında sahipli olanlarında bulunduğu kedi ve köpekler zehirlendi. Hayvanseverler, kedilerin katledilmesine tepki göstererek, sorumluların bir an önce bulunması istedi.

Akyarlar Köyü’ndeki 80 konutluk Tınaztepe Tatil Sitesi’nin yakınında çok sayıda ölü kedi gören vatandaşlar, jandarmaya ve Turgutreis Hayvan Hakları Derneği’ne bildirdi. Olay yerine giden jandarma ekipleri ve hayvanseverler, 12 kedi ölüsüyle karşılaştı. Çevrede yapılan aramada etrafa saçılmış çok sayıda balık ve fare zehiri kutularına rastlandı. Jandarma, kedileri katleden kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlattı. Turgutreis Hayvan Hakları Derneği Başkanı Hikmet Yıldız, ölen kedilerin büyük çoğunluğunun sahipli olduğunu ileri sürerek, "Büyük çoğunluğu da tatilcilerin evlerine dönerken terkettiği kediler. Bunlar kışın aç kaldıkları için yiyecek bulabilme umuduyla, kışın da oturanların olduğu sitelerin yakınlarına geliyorlar. Bu durumdan rahatsız olan kişi veya kişilerin işi olabilir. Bu insanlığa sığmaz. O kadar çok zehir konulmuş ki balıklara, hayvanların kemikleri bile erimiş" dedi.

Zehirli yiyecekler

Datça İlçesi’nde de kimliği belirsiz kişiler zehirli köfteleri cadde, sokak ve deniz kıyısına, bahçelere rastgele attı. Bu köftelerden yiyen aralarında sahipli olanlarında bulunduğu 13 köpek ve 7 kedi, Datça Hayvan Severler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nilüfer Arsoy, veterinerler Hakkı Kafalı ve Süleyman Koçyiğit’in gözleri önünde can verdi. Can havliyle kıvranan 15 köpek ise veterinerler Kafalı ve Koçyiğit ile hayvanseverlerin müdahalesiyle kurtarıldı. Hayvan ölüleri, belediye ekipleri tarafından toplanarak, gömüldü. Belediye, katliamla ilgili soruşturma başlattıklarını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!