"Havlu atmadık işimizi görüyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Havlu atmadık işimizi görüyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2014 14:40

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, 60’ı daha önce sefere başlayan Solaris marka körüklü otobüslerin son 40’ını teslim alındı.

Haberin Devamı

Olimpiyat Evleri ESHOT Garajı’ndati törende Başkan Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir’in metro ve İZBAN projelerini kendi gücü ve olanaklarıyla gerçekleştirdiğini belirtti, “Ne Ankara gibi havlu attık, ne de İstanbul gibi, ‘Metroyu yapamıyorum, benimkini de yapın’ diye hükümete, bakanlıklara devretmedik. Kendi işimizi kendimiz görüyoruz” dedi.

Narlıdere ihalesine çıkarız

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na Ankara ve İstanbul metroları yapılırken bir çok istekte bulunduklarını belirten Kocaoğlu, “Mevcut metro inşaatını yarım bırakmayız. Kendi metrolarımızı yapacağız. Madem Ankara ve İstanbul’a destek veriyorsunuz, bizim de şu hatlarımızı yapabilirsiniz diye 4 yıl önce projeleri verdik. Bakanlıklae görüşeceğim. Bu hatları yapmayacaklarsa biz hem projelerimizi yapacağız, hem de hazır olan Narlıdere metro hattının inşaat ihalesine çıkacağız” dedi.

Haberin Devamı

İZBAN hattının haziran ayında Torbalı’ya kadar hizmete gireceğini açıklayan Kocaoğlu, şunları söyledi:

Havlu atmadık işimizi görüyoruz

Metro hatları yakında

“Ardından Selçuk’a gidecek. Kuzeyde de Bergama’ya kadar uzanıyoruz. Banliyö hattımız 190 kilometreye uzanırken kenti raylı sistem ağı ile örmüş oluyoruz. Metroda kalan iki istasyon var. Deneme seferlerine başlıyoruz. Ardından tüm hat açılacak. Karşıyaka ve Güzelyalı tramvaylarının her şeyi bitti. İhaleye itiraz var. İtirazın ardından çalışmalara başlayacağız. Bu ihalemizin çeker ihalesini de Bursalı yerli firma kazandı. Ülkemizde hem tramvay üretimi gerçekleşirken yerli sermaye gelişecek. İhaleyi de kazanması son derece normaldir.” dedi.

Havlu atmadık işimizi görüyoruz

Yeni vapur deneme seferinde

Yeni gemiye de değinen Kocaoğlu, “Belli çocukluk hastalıkları giderildi. Her türlü izinler alındı. Deneme seferleri yapılıyor. Mayıs’ın 3-4 ya da 5’i gibi ilk vapurumuz Karşıyaka-Konak arasında devreye girecek. Yapımı tamamlanana ikinci vapur da kısa süre sonra Körfez’e gelecek. Vapurların Urla, Karaburun ve Çeşme bölgesine çalışmasını planlamıştık. Ancak makine imalatı geciktiği için gelecek yıla erteledik. Yine de elimizdeki gemiler ile dış körfeze deneme seferlerini bu yaz yapabiliriz” dedi.

Haberin Devamı

1400’den fazla otobüs

Otobüste hedefin egzoz salınımı minimuma indirmek olduğunu belirten Kocaoğlu, “Otobüslerimizi yenilerken, engelliye uygunları alıyoruz. Klimalı, konforlu otobüslerimizle İzmirli hemşerilerimizin toplu ulaşım standardını yükseltmeye çalışıyoruz. ESHOT ve İZULAŞ’a bin 400’ün üzerinde araç aldık. Yüzde 85’ei engelliye uygun ve tamamına yakını klimalı durumdadır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!