Halıda teşvik olursa ihracatı da katlarız

Güncelleme Tarihi:

Halıda teşvik olursa ihracatı da katlarız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2013 01:24

İZMİR Ticaret Odası Meclis Üyesi, Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği (HALIMDER) Başkanı Naci Ölçen, son dönemde şaha kalkan halıcılık sektörünün önünü açacak teşviklerin hayata geçirilmesini istedi.

Haberin Devamı

Özellikle genel ihracatta tüm sektörler duraklama yaşarken halı sektörünün başarılı bir çizgi yakaladığını kaydeden Ölçen, sadece Ege Bölgesi’nde yüzde 126’lık ihracat artışı sağlandığını kaydetti. İthalata ve borçlanmaya dayalı ekonomi politikalarının sonunun geldiğini belirten Naci Ölçen, üretim gücü ve ihracat potansiyeli yüksek sektörlerin teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti. Son dönemde ülkede yaşanan aşırı borçlanmaya dikkat çeken Ölçen, “2012 ile 2013 yıllarını Ocak- Eylül tarihleriyle kıyaslarsak, tüm sektörlerdeki toplam ihracatın ortalaması yüzde 4.35 azalmışken, halı sektörünün sadece Ege Bölgesi’nde yüzde 160 oranında ihracat artışı sağladığını görürüz. Yani halı sektörü Ege Bölgesi’nde 19 milyon 549 bin 244 dolarlık ihracat cirosunu 50 milyon 781 bin 38 dolara çıkarmıştır. Bu iki katından fazla bir büyüme demektir” dedi.

Haberin Devamı

Ülke ekonomisinin üretime dayandığı takdirde rahatlayacağını dile getiren Ölçen, “Yerli üretimin desteklenmesi, zincirin devamında işsizliğin azalmasına, tasarrufların artmasına ve iç talebin disiplin altına alınmasına katkı sağlayacaktır. Bu nedenle üreten ve ihracat yapan sektörler son dönemde daha fazla önem kazanmıştır. İstihdam sağlayan, üreten ve ihracat rekorları kırarak ülkeye döviz girdisi sağlayan halı sektörünün mercek altına alınmasını bekliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!