Haksızlığa Yunan işadamı tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Haksızlığa Yunan işadamı tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2012 00:00

Çeşme Ekspres’in Sakız’da tutulmasıyla başlayan gerginlik tırmanırken, devreye Yunan yetkililer de girdi.

Haberin Devamı

EGE Birlik’in Çeşme Ekspres adlı gemisi Sakız’da bekletilirken Midilli’de 15-18 Haziran’da düzenlenecek 2. Türk-Yunan Ticaret ve Kültür Festivali’nin organizasyon komitesi başkanı Markellos Petropoulos ile üye Aris Lazaris İzmir’e geldi.

Yetkililer devrede

Lazaris, festivale katılımın yüksek olması için İTO’yu ziyarete geldikleri gün Türk basınında gemi tutuklama olayının yer aldığını belirtti, “Öğrenci değişimi programı uyarıncça İTO Meclisi üyeleriyle eş ve çocuklarının katılacağı yaklaşık 400 kişilik 14 Nisan Sakız gezisinin iptal aşamasına geldiğini öğrendik. Bu gezi sırasında İzmir ve Sakız adası arasında ikili ticari ilişkiler de masaya yatırılacak, yeni işbirliği olanakları araştırılacaktı” dedi.

Yunanistan’ın Türkiye Büyükelçisi Fotios Zidas’ı aradıklarını belirten Lazaris, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Geminin çarşamba gününden beri Sakız Adası’nda tutulduğunu söyledik. Büyükelçi Ksidas sonunun çözülmesi için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi. Ardından Kuzey Yunanistan Adaları Bölge Valisi Nassos Giakalis’i bilgilendirdik. Giakalis ise Yunanistan Ulaştırma Bakanı ve ilgililerle görüşmeler yaptı. Son olarak Midilli Ticaret Odası Başkanı Thrasos Kalogridis ve üyeleri de haberdar ettik. Onlar da gelişmeleri takip ediyor. Bizler iş adamları olarak birbirimize destek olmalıyız. Konuyu öğrenince programımızı iptal ettik, sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz.”

Destek telefonları geldi

Ege Birlik Yönetim Kurulu üyesi Rebii Akdurak ise haberin gazetelerde yer almasından sonra kendisinin de üyesi olduğu İTO Meclisi’nden çok sayıda üyenin telefon ettiğini ifade etti. Akdurak, “Bunlar bir anlamda Ege Birlik’e destek telefonuydu. Ama asıl bir Türk gemisinin saçma sapan gerekçelerle Yunanistan’da tutulmasına içerlemişlerdi. Bazı üyeler 14 Nisan’daki iki günlük Sakız gezisinin iptal edilmesini isteyeceklerini söyledi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!