Haftalık Panorama: Bu gençlerde çok iş var

Güncelleme Tarihi:

Haftalık Panorama: Bu gençlerde çok iş var
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2001 00:00


Haberin Devamı

DOKUZ Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü Moda Aksesuar Tasarım Programı’nın EGE AYSAD, İzmir Ayakkabıcılar Odası ve DPR Fuarcılık'la düzenlediği 3. Özgün Ayakkabı Yarışması sonuçlandı. Yrd. Doç. Dr. Yavuz Seçkin, Yrd. Doç. Dr. Can Özcan, Yrd. Doç. Dr. Füsun Özpulat, Ali Yaldır, Hakan Gencol, Celal Türkkan, Haşim Manav, Muharrem Mügem, Seyit Ali Gönel, Servet Onay Aşkın, Sirel Ekşi, Esra Aysan, Ziynet Atilla ve Özge Erbilen’den oluşan jürisi, Doç. Suhandan Özay başkanlığında İZFAŞ'ta toplandı. Kadın, erkek ve çocuk ayakkabısı dallyarındaki 29 eseri tek tek incelemek büyük keyif. Moda Aksesuar Programı öğrencilerinin bu denli farklı ve güzel ürün sunması jüriyi hayran bıraktı, seçim gerçekten güç oldu. Sonuçta kadın ayakkabısında ikinciliği iki yarışmacı kazandı. Yarışmada üç kategoride birinciliği aynı öğrenci aldı. Murat Kaya, kadın ayakkabısında Sentez, erkekte Evrim ve çocukta Çek-Tak adlı çalışmalarıyla birinci oldu. Kadında Neşem Ertan ve Serap Aktuğ aynı puanla ikinci oldu, üçüncülük Tek No adlı çalışmasıyla Serhat Namlı’ya gitti.

Erkekte Yürüyen Adam adlı çalışmasıyla Murat Hakan Ata ikinci, Mustafa Kula Metamorfoz ile üçüncü oldu. Çocukta ikinciliği Yogi adlı çalışmasıyla Pınar Aydınalp, üçüncülüğü ise Bencikli ile Sonay Şeftalici aldı.

Ustalık ödülleri ise Sentez ile Intermode, Doku ile Bozyaka, Çek-Tak ile Cem Bebe'nin ustalarına gitti. Fuar ödülü doğal olarak her dalın birinciliğini kazanan Murat Kaya’nın oldu. Jüri özel ödülü, oybirliği ile Edge adlı çalışmasıyla kadın ayakkabısında yarışan Didem Babayiğit’in oldu. Türkiye’nin en çok okunan dergileri Art Dekor ve Elle de, jürideki yazı işleri sorumlularının belirlediği 12 yarışmacıya birer yıllık abonelik armağan etti.

Jüri toplantısı keyifli ve neşeliydi. Ama unutamadığım iki anı var. Biri İstanbullu üye Celal Türkkan’ın tüm eserleri birarada gördüğündeki, 'İstanbullu sanayiciler burada olmalı ve bunları görmeliydi' ve 'Bu gençlerin gelişmesine mutlak destek olmalıyız' sözleri. Diğeri ise jüride görev alan geçen yılın çocuk ayakkabısı birincisi Özge Erbilen’in sonuçlar açıklanırken saklayamadığı heyecanı.

‘‘ROMANTİZM YENİDEN’’

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi İzmir Sanat, 12-18 Şubat arasında, ‘‘Romantizm Yeniden’’ haftası düzenledi. Keman Sanatçısı Kan, piyanist Cana Gürman eşliğinde 14 Şubat'ta 20.30’da İzmir Sanat’ta konser verecek. Kan, Romantik Dönem bestecileri Schumann, Grieg ve Brahms’ın eserlerini çalacak.

Hafta kapsamında Prof. Dr. İsmail Tunalı 12 Şubat saat 17.00’de ‘‘Kültür Felsefesi Bakımından Romantizm’’ konulu konferans verecek. Aynı gün saat 20.00’de İZDOB sanatçılarının şan konserini de izleyebilirsiniz.

13 Şubat saat 18.00’de ‘‘İzmir Tarihine Bir Bakış: Bir kitap, Bir Film’’ konulu toplantı var. Prof. Dr. Rauf Beyru’nun ‘‘19. Yüzyılda İzmir’de Yaşam’’, Prof. Dr. Oğuz Makal’ın ‘‘İzmir’in Görsel Tarihi’’ adlı kitaplarını Prof. Dr. Beyru, Prof. Dr. Makal ve Bedri Kökten tartışacak.

14 Şubat saat 18.30’da Prof. Dr. Sadık Acar’ın ‘‘Bilgi Ağının Ekonomik Sorunlarına Kuramsal Bir Yaklaşım’’ konulu konferansı var.

15 Şubat saat 20.30’da Mete Uğur’un şan konseri ve söyleşi var.

16 Şubat saat 17.00'de Doç. Dr. Didem Uslu’nun ‘‘Amerikan ve Avrupa Edebiyatında Romantik Akım’’, 18.00'de Yrd. Doç. Dr. Bedri Karayağmurlar’ın ‘‘Romantik Dönem Plastik Sanatları’’ konulu konferansları var.

17 Şubat saat 15.00’de ‘‘21. Yüzyılda Romantizm’’ konulu panel var. Prof. Dr. Doğan Özlem’in yürüteceği panele Prof. Dr. Simber Atay, Mehmet Doğan ve Prof. Dr. Mehmet Yalçın katılıyor.

18 Şubat saat 17.00’de Ahmet Necdet’in ‘‘Romantik Dönem Şiirlerinden Seçkiler’’ konulu konferans, 18.00’de ise Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin Romantik Dönem Şiirlerinden Seçkiler adlı sunuşu var. Aynı gün 20.30’da Devlet Konservatuarı Müzik ve Bale bölümlerinin gösterisi izlenebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!