Haftalık Panorama

Güncelleme Tarihi:

Haftalık Panorama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bornova’da müzik kursu

BORNOVA Belediyesi'nin halk dansları, halk müziği, gitar, tiyatro ve resim kursları sürüyor. Özellikle klasik gitar, blues ve rock dersleri gençlerin ilgisini çekiyor. Gitar tekniğinin yanısıra form ve dizi bilgisi, ve armoni derslerinin de verildiğini belirten Ahmet Seyfi Erkan, amaçlarının kendi yazdığı sözleri besteleyip düzenleyen gitar sanatçıları yetiştirmek olduğunu söyledi.

Dolu Düşün Boş Konuş

ZUHAL Olcay ve Haluk Bilginer'in yeni tiyatrosu ‘‘Oyun Atölyesi'', 25 - 30 Ocak arasında Atatürk Kültür Merkezi'nde perde açacak. İngiliz Steven Berkoff'un yazdığı, Ferhan Şensoy ve Haluk Bilginer'in Türkçeleştirdiği ‘‘Dolu Düşün Boş Konuş''u Ferhan Şensoy yönetiyor.

BERKOFF, zekice esprilerle bezediği oyununda toplumsal koşullanmalar, para tutkusu, karşısındakini kırma endişesi, gülünç olma kaygısı yüzünden ‘‘içi dışı bir'' olmayan insanları ele alıyor. İki bölümlük komedide Zuhal Olcay, Haluk bilginer, Tamer Karadağlı, Celal Perk ve Sermiyan Midyat oynuyor. Dekor tasarımını Ferhan Şensoy'un, kostümlerini Sevim Çavdar'ın ve müziklerini Selim Atakan'ın hazırladığı oyunun biletleri AKM gişesi, Karşıyaka ve Alsancak D&R, Alsancak ve Kipa Damat-Tween mağazalarında satılıyor.

OYUNUN broşüründe, ‘‘16 yaşından küçüklerin izlemesi sakıncalı olabilir. Olmayabilir de. Biz de kararsız kaldık. Çünkü, onlar her şeyi bizden daha iyi biliyorlar'' diye bir de not var.

TİYATRODA kendi tarzını yaratmış bir oyuncu, yazar ve yönetmen Ferhan Şensoy'un Olcay-Bilginer ikilisi gibi ustalarla oluşturduğu oyunun izlenmesi gerekir. Gişe Telefon: 484 81 81

Devlet Tiyatrosu turnede

İZMİR Devlet Tiyatrosu, başladığı günden bu yana ilgiyle izlenen ‘‘Carrmelo ve Paolino'' adlı oyunu 25-30 Ocak arasında Ankara'da sahneleyecek. Angelo Savelli'nin J.S. Sisterra'dan uyarladığı oyunu Bülent Arrın yönetti. Hülya Savaş ve Levent Ulukut'un rol aldığı oyun, 1944 İtalya'sında savaşın ortasında, iki sanatçının bir Nazi Birliğine gösteri yapmasıyla başlar. Olaylar Carmela'nın ertesi gün öldürülecek Polonyalı esirlerin durumuna karşı çıkmasına ve sahnede öldürülmesine kadar uzanır. Carmela'nın geri dönerek gösteri gecesini yeniden anımsamaları ile oyun, bir anda sanatçının konumu, duygusal bireysel karşı çıkışların anlamsızlığı üstüne tartışmaya dönüşür. Oyunun dekoru ve giysi tasarımı Yıldız İpeklioğlu, ışık tasarımı Kemal Gürgün, müzikler Cem İdiz'e ait.

İZMİR Devlet Tiyatrosu, İstanbul Turnesi'ne, konuk yönetmen Kartal Tibet'in sahneye koyduğu ‘‘Kırkından Sonra''yı götürüyor. Alfanso Paso'nun yazıp, Hale Kuntay'ın çevirdiği oyunun dekor ve giysi tasarımını Savaş Çevirel, ışık tasarımını Hakan K. Yalman, danslarını Siner Gönenç yaptı. ‘‘Kırkından Sonra'' yaşlılık olgusunu, sevgi ve çevre ilişkileri bağlamında değerlendiren duygusal bir güldürü. Yürekteki gençliğin fiziksel yaşlılığa ve tüm önyargılara inat, insanı her zaman yaşamın içinde tutacağını savunan oyun, Taksim Sahnesi'nde 15-19 Şubat'ta sahnelenecek.

KIRKINDAN Sonra'da Yıldız Kültür, Ekrem Kocaçal, Mete Şahinoğlu, Nurhayat Boz ve Erol Aksoy rol alıyor.

Keyifli tatil

KARŞIYAKALI çocuklar 31 Ocak-2 Şubat arasında Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde sevimli palyaçolar Gigiş-Gigoş'la olacak. Sömestr tatilini oyun izleyerek değerlendirmek isteyen minikler Işık Yüncüler'in yönettiği, Ersoy Balseven, Emine Ertuğrul ve Işık Yüncüler'in oynadığı müzikli oyunla keyifli dakikalar geçirecek. Sabah saat 11.30 ve 13.00'de, öğleden sonra 14.00 ve 15.30'da sahnelenecek oyunun biletleri 1 milyon liraya Karşıyaka Ceylan Bebe ve Altınpar'dan alınabilir.

İzmirli albüm

YILLARINI halk müziğine adayan ve pek çok sanatçının yetişmesine katkıda bulunan Ahmet Gülümser'in ‘‘Esmer Mihriban'' adlı albümü ay sonunda satışa çıkıyor. Yıllardır Bornova'da Anadolu Müzik Evi'ni çalıştıran Gülümser, ‘‘Albüm tamamen İzmirli müzik adamlarının eseri. Akademisyenlerden alaylılara sanatçı arkadaşlarımın desteği ile, duygu yoğunluğu olan bir çalışma yaptık. Albümde çeşitli yörelerden 10 türkü var. 6'sını yeni derledim. Halk müziğimize 6 yeni türkü kazandırmanın kıvancını yaşıyorum. Kaset, İstanbullu Aşanlar Müzik Firması'nca piyasaya sürülecek'' dedi.

‘‘İbram Oy'' adlı türküye klip de çeken Gülümser, albümünde biri uzun, ikisi kırık hava 3 bozlak söylüyor. Bütün yaşamı boyunca duygu yoğunluğuyla dolup taşan, çevrede olup bitenlerden kaygılı ve duyarlı kişilerin yarattığı bozlaklar, ‘‘Esmer Mihriban''ı daha da özel kılmış.

Hoş geldin K yayınları

İZMİRLİ iki eğitimci-yazar Bekir Yurdakul ve Rahim Polat, yayın ve kültür yaşamına ‘‘K Yayınevi''ni armağan etti. Genç yazarların ilk eserlerini basmayı ilke edinen Yurdakul ve Polat, Atay Sözer'in ‘‘Damdan Düşen Başbakan'' adlı ikinci kitabını bastı. İlk kitabı ‘‘Güllabici'' ile ilgi gören Sözer'in düzeyli yaklaşımını ve akıcı anlatımını beğeneceksiniz.

Unutmayın

Gazi İlköğretim Okulu Salonu'nda gösterilerini sürdüren Hamle Tiyatrosu'nda bu akşam gala var. Saat 20.30'da Richard Wass'ın yazıp Ali Halydar Erçığ'ın düzenleyip yönettiği ‘‘Katil'' adlı oyunu izleyebilirsiniz.

Gazeteci-Yazar Yaşar Aksoy'un TERBAY Şirketler Grubu sponsorluğunda basılan, yeni yüzyılın en kapsamlı İzmir çalışması, ‘‘Bir Aşkın Hikayesi-Karşıyaka'' yarın saat 11.00'de Karşıyaka Nikah Salonu'nda tanıtılacak.

Koroya çağrı

DEVLET Tiyatrosu Opera ve Balesi çalışanları Vakfı (TOBAV) çok sesli gençlik korosuyla, gençlik tiyatrosu topluluklarına kursiyer alınacak. İstekliler bugün veya 29 Ocak Cumartesi günü saat 13.00-17.00 arasında SSK Tesisleri D Blok Kat.3 Konak adresindeki Devlet Operası Müdürlüğü'nde yapılacak değerlendirmeye katılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!