Hafta sonu sanat

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu sanat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2009 00:00

İzmirliler tiyatrodan konsere, filmden sergiye kadar sanatın her alanında özel gösterimlerle dolu bir hafta sonu geçirecek.

Haberin Devamı

İzmir, konserler ve özellikle sergiler açısından oldukça yoğun program geçirecek. İzmirli sanatseverler, klasik müzikten Türk müziğine, caza kadar farklı türlerde konser izleme olanağı bulacak, kentteki tüm sergi salonları da yeni sergilere ev sahipliği yapacak. İzmir Devlet Opera ve Balesi’nde, opera, bale, oratoryo ve müzikalden oluşan yoğun bir program var.

Çocuklar unutulmadı

İZDOB, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde bugün saat 15.00’te Ali Hoca’nın bestelediği ‘’Aydınlığın Adı Atatürk’’ oratoryosunu izleyiciyle buluştururken, yarın da aynı yerde sezon açılışını yaptığı ‘’Carmina Burana’’ balesini bir kez daha sahneleyecek. Minik izleyicileri de unutmayan İZDOB, 17 Kasım Salı günü saat 13.00’te Selahattin Akçiçek Salonu’nda Warnick’in Heidi adlı çocuk operasını sahneleyecek.

4 SALONDA 4 OYUN VAR

Haberin Devamı

İzmir Devlet Tiyatroları, 4 farklı salonda 4 oyunla izleyiciler için perdelerini açacak. Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi’nde, hafta boyunca Stefan Tsanev’in kaleme aldığı, Hüseyin Mevsim’in Türkçeye çevirdiği ‘’Jean D’arc’ın Öteki Ölümü’’ adlı oyun izlenebilecek. Karşıyaka Oda Tiyatrosu’nda ise 17 Kasım Salı ve 18 Kasım Çarşamba günleri ‘’Bir Garip Orhan Veli’’ adlı oyun perdelerini açacak. Konak Melek Ökte Sahnesi’nde yarın  günü hariç, hafta boyunca ‘’Yollarda’’ adlı oyun sahnelenecek. Hülya Savaş Akdoğan’ın etkileyici bir performans gösterdiği tek kişilik oyunda, eşini 12 Eylül döneminde kaybetmiş, gerçeklik duygusunu yitirmiş bir kadının akıl hastanesindeki öyküsü  anlatılıyor.Minik izleyiciler, yarın Melek Ökte Sahnesi’nde ve haftanın diğer günleri de Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde ‘’Sakarca’’ adlı oyunu izleyebilecekler.

AŞKIN 500 GÜNÜ

İzmir Fransız Kültür Merkezi’ndeki film gösterimleri, 17 Kasım Salı akşamına kadar sürecek. Fransız Kültür Merkezi Salonu’nda her gün 4 seans olmak üzere ‘’Kontes’’, ‘’Franklyn’’, ‘’Büyük Aşk’’, ‘’Uzak İhtimal’’ ve ‘’Aşkın 500 Günü’’ adlı filmler dönüşümlü olarak izlenebiliyor.İzmirli sinamaseverler, tam biletleri 5, öğrenci biletlerini de 4 TL’den Kültür Merkezi’nden temin edebilecekler. Bu arada kentteki tüm sergi salonları da yeni sergilere ev sahipliği yapacak.

PİYANO RESİTALİ

Haberin Devamı

İzmir Sanat, iki konsere ev sahipliği yapacak. Büyük Salon’da 16 Kasım Pazartesi akşamı saat 20.00’de oda müziği konseri sanatseverlerle buluşuyor. Konserde, kornoda Altuğ Tekin, obuada Elif Tekin ve piyanoda Hakan Ali Toker sahneyi paylaşacak. Yine Büyük Salon’da 18 Kasım Çarşamba akşamı ise saksafon resitali dinlenebilir. Konserde, saksafondaki Ahmet Soylu’ya piyanosuyla Nadejda Aytan eşlik edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!