Haber Hattı

Güncelleme Tarihi:

Haber Hattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2006 20:34

Haberin Devamı

Denizli Valiliği’nden radikal önlemlerDENİZLİ Valiliği, internet kafeler, play station salonları ve oyun yerlerine 12 yaşından küçüklerle 08.00-18.00 saatleri arasında öğrencilerin alınmasını yasakladı. Genelgeyle, bu tür yerlerde, sigara içilmesinin de önüne geçildi. Ayrıca, il genelinde, bakkal, market, kırtasiye gibi dükkanlarda maytap, havai fişek, mantar gibi patlayıcı maddelerin satışı yapılamayacak. Bu tür patlayıcı maddeler, sadece av malzemeleri bayilerinde, 12 yaşından büyüklere satılabilecek. Patlayıcı maddelerin orman alanı yakınlarında kullanılmasına izin verilmeyecek.CEZAİ İŞLEM YAPILACAKYayınlanan genelgede şöyle denildi:"Eğitim ve öğretimin olumsuz etkilenmemesi ve küçük yaşta bulunan çocukların sağlıklı bedeni gelişimlerini sağlamak ve sigara gibi kötü alışkanlıklardan korunmaları amaçlanmaktadır. Alınan bu kararlara uymayan işletmeler hakkında cezai işlem yapılacak." Ferah IŞIK, (DHA)Satılık otel için kaçak kat uyarısıÇANAKKALE’de Anafartalar Oteli, İl Genel Meclisi kararıyla satışa çıkarıldı. İlk ihalede talibi çıkmayan otel, 8 milyon 653 bin YTL muhammen bedel ile 16 Ocak 2007 tarihinde kapalı zarf usulüyle yeniden satışa sunulacak.CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:"Satışa çıkarılan otel kamu malıdır. Spekülasyonlara son verilmeli, satarken dürüst olunmalı. Otelin 7’nci katı kaçak yapılmıştır. ’Ben yaptım oldu’ anlayışıyla yapılan ve kamuoyunu meşgul eden bir kattır. Ayrıca otelin, arsasına, bugünkü imar planı gereği 6 yerine 5 kat imar izni verilmektedir."YIKIM SATIŞ SONRASINDAKaçak katın yıkım kararı bulunduğunu da belirten Gökhan, "Yıkım için boşaltılmasını bekliyoruz. Satıştan sonra, yıkacağız" diye konuştu. Bir gazetecinin, "Otele belediye olarak sizin de talip olduğunuz söyleniyor. Alırsanız kaçak katı yıkar mısınız" şeklindeki sorusuna ise Başkan Gökhan, "Elbette, yıkarız. Kaçak olan hiçbir şeyin içinde olmadık, olmayız da" diye cevap verdi.Burak GEZEN, (DHA)

Haberin Devamı

Dalaman’a 300 bin çam fidanıDALAMAN Orman İşletme Müdürlüğü dikim ekipleri bölgedeki bozuk orman alanlarına kızılçam fidanı dikimini hızlandırdı.Karaağaçlı Köyü’nde 1,5 ayda 178 bin fidan dikildi. Aralık sonuna kadar dikilen fidan sayısının 300 bini bulacağını belirten Orman İşletme Müdürü Süleyman Yılmaz, "Şu anda yanan orman alanı dışında kalan ve daha önceden herhangi bir nedenle yapısı bozuk olan ormanların iyileştirmesine çalışıyoruz. Bölgemiz kızılçam ormanı. Dengeyi bozmamak amacıyla yine kızılçam dikiyoruz" dedi. Dalaman Orman İşletme Şefi Adem Acar da 2006 yılında bin 80 dekarlık bozuk orman alanına bir yaşındaki kızılçam dikimi yaptıklarını belirterek ocak ayında don olmadığı taktirde dikim çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.Mustafa SARIİPEK / DALAMAN, (DHA)Polise tarih dersiBODRUM’da Araştırmacı-Arkelog Canan Küçükeren, 95 polise, Bodrum’un beş bin yıllık tarihi ile ilgili eğitim semineri verdi. Karia Rotary Kulubü’nün Ticaret Odası’nda düzenlediği ’Karia Medeniyeti ve Bodrum’ seminerinde Küçükeren, polislere, Anadolu’nun en eski halklarından olan Karialılar’ın Bodrum’da yarattığı uygarlığı, tarihin babası Heredot’u, dünyanın yedi harikasından biri olan Mausoleum’u, dünyanın ilk kadın amiralleri olan 1’inci ve 2’nci Artemisia’nın hiç bilinmeyen hikayelerini, Kraliçe Ada ve Bodrum’un beş bin yıllık tarihiyle ilgili birçok konuyu anlattı. Bodrum’da görev yapan 240 polisin, tamamının ilerleyen günlerde tekrar yapılacak olan seminere katılmalarının sağlanacağı belirtildi. Sezer ŞAHİNDAŞ / BODRUM, (DHA)Okulun tek yöneticisi BAYINDIR Kız Meslek Lisesi’nde Fatma Akyol iki yıl önce müdür yardımcısı oldu. Müdür Kamuran Baykal emekli olunca Akyol onun yerine geçti. Diğer müdür yardımcısı Zehra Özaltın emekli olup tek memur evlenip gidince Akyol yalnız kaldı. 22 yıllık eğitimci Akyol, "Müdür yardımcılarının, memurun görevlerini de ben yapıyorum. Ancak öğretmen arkadaşlarım beni yalnız bırakmıyor. Resmi görevleri olmamasına karşın, bana her konuda yardımcı oluyor" dedi.Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ, (DHA)

Haberin Devamı

Ertan Kayıtken Sofya fatihi gibiİZMİRLİ modacı Ertan Kayıtken, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen Best Model Of Bulgaria güzellik yarışmasına damga vurdu. 32 parçadan oluşan özel bir koleksiyonla 2 Aralık’taki yarışmanın finalinde bir defile gerçekleştiren ünlü modacı Kayıtken, "Bir yıl önceki Best Model of The World yarışmasında tasarımlarımı gören yarışma koordinatörü Silvetar Lolov’un daveti üzerine jüride yer aldım. Yarışmada şık bir defileye imza attım. Türk modasını yurt dışında temsil edebilme fırsatı bulduğum için mutluyum" diye konuştu.Mavişehirli imdat diyorİZMİR’in çağdaş yerleşim alanlarından Mavişehir’de halk, imar revizyonu nedeniyle kaybolan yeşil alanlar için büyük tepki gösteriyor. Bölgede yoğun yapılaşmaya karşı çıkan Mavişehir sakinleri 3 bin 500 imza toplayıp imzaları, İzmir Büyükşehir ve Karşıyaka Belediyesi’ne verdi. 3 BİN 500 İMZA İmar planlarının önceden yapılan nazım imar planlarına istinaden yapıldığını, mevcut plan varken keyfi olarak yok farz edilemeyeceğini belirten Mavişehir sakinleri, topladıkları 3 bin 500 dilekçeyi veren mahalle sakinleri, Toki’nin bu kar amaçlı imar planına karşı çıkmadığı için belediyeleri suçladılar. Dilekçeleri bir daha incelenmek üzere TOKİ’ye gönderilen Mavişehirliler, yeşili yok sayan bu yapılaşmayı kesinlikle istemediklerini belirterek, "Halkın bu imar planını istemediği açıkça görünmektedir. Büyükşehir Belediye Meclisi ve Karşıyaka Belediye Meclisi’ne de büyük görev düşmektedir. İmar planını reddederek, TOKİ’nin değil, halkının yanında olduklarını göstermeli" dedi.

Haberin Devamı

Türk halk müziği derleme yarışmasıKARŞIYAK Belediyesi, Türk Halk Müziğini zenginleştirmek ve bu müziğin repertuarına yeni derlemeler kazandırmak, ayrıca derleme çalışmalarını özendirerek bilinmeyen türkülerin gün ışığına çıkmasını sağlamak amacıyla "Derleme Yarışması" düzenledi. Yarışmanın birincisine 5000 YTL, ikincisine 2500 YTL ve üçüncüsüne de 1250 YTL para ödülü verilecek. Bu yarışmanın yanında Solo Bağlama için Çok Sesli Eser Yarışması yapılacak. Yarışmada; Türk Halk Müziği ile çok sesli müzik birleştirilerek, halk müziğinin ana çalgısı olan bağlamayı evrensel müzik kültürüne katmak, bağlamanın bu boyutta kullanımını sağlamak ve bağlamanın yeni repertuarını oluşturmak amaçlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!