Güzel burun güzel yüz çirkin burun çirkin yüz anlamına gelmez

Güncelleme Tarihi:

Güzel burun güzel yüz çirkin burun çirkin yüz anlamına gelmez
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2011 00:00

İZMİR’deki Özel Ento Kulak Burun Boğaz Dal Merkezi’nden Opr. Dr. Ümit Filiz, daha çok 25 yaş altı grubun burun estetiğiyle ilgili kaygılar taşıdığını söyledi.

Haberin Devamı

Filiz, “Bu yaşa kadarki sosyal yaşamı henüz tam oturmamış kişilerde burnun şeklini ve formunu değiştirme arzusu sosyal kabullenme açısından çok daha yüksektir. Eğer bir burnun düzeltilmesi için ameliyat kararı doğru verildiyse ve operasyon teknik açıdan kurallara uygun olarak yapıldıysa neticenin getireceği pozitif psikolojik etki tüm estetik ameliyatlar içinde en etkin olanıdır. Başarılı bir burun ameliyatından sonra hastanın kendine güveni gelir ve bunun böyle olmasına da şaşırmamak gerekir. Çünkü burun tam yüzün ortasındadır, görmemek imkansızdır. Ancak unutulmamalıdır ki, başarısız bir burun operasyonu da hastayı çok mutsuz yapabilir” dedi.

Ruhun da amblemi

Tarihçi filozof Johann Gottfried Seume’nin, “Burun aynı zamanda ruh dünyasının bir amblemidir” sözünü hatırlatan Dr. Filiz, “Burun estetik görünüm bakımından çok dikkat çeken bir organdır. Travmatik veya doğumsal burun şekilsizlikleri hep dikkat çeker ve çoğu zaman kişi çevreden kırıcı, gücendirici veya alaycı davranışlarla karşılaşır. Güzel bir burun güzel bir yüz, çirkin bir burun da çirkin bir yüz anlamına gelmez. Burun estetiğinde amaç görünen bir burnu görünmez yapmak ve yüzün ahengi içine sokmaktır. Burun arka plana çekildiğinde, yüzün ahengi içine karıştığında gözler ve dudaklar ön plana çıkmaktadır. Kadınların da daha güzel olmak için makyajla yaptıkları budur. Burun fonksiyonlarının korunması ve iyileştirilmesi doğal görünümlü yüz, uyumlu burunla birleştirilirse sonuç hasta ve hekim için mutluluk verecektir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!