Güvercinlik Koyu cehenneme döndü

Güncelleme Tarihi:

Güvercinlik Koyu cehenneme döndü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2008 00:00

Muğla’nın Bodrum İlçesi Güvercinlik Koyu, 3 ve 4 yıldızlı turistik tesislerin önüne boşlatılan tonlarca ölü balık ve sintine nedeniyle cehenneme döndü.

4 kilometrelik kıyı şeridinde turistler saatlerce denize giremedi, zabıta ve jandarma inceleme yapıp tutanak tuttu. Güvercinlik Muhtarı Mehmet Gereme, "Son bir aydır trol tekneleri koyun içine kadar girip turistik tesislerin önüne ölü balıkları döküp kaçıyor. 4 tekneyi tespit ettik, kaymakamlık başta olmak üzere ilgili kurumlara bildirdik. Koy, denize girilmez hale geldi" dedi. 1 Eylül’de sezonu açan trol tekneleri tuttukları balıklardan ekonomik değeri olmayan kupes, izmarit gibi tonlarca balığı geçtiğimiz yıl olduğu gibi gene kıyıya yakın bölgelerde denize döktü. Rüzgarın da etkisiyle Güvercinlik Ko- yu çarşamba gece yarısı trol teknelerinin denize boşalttığı tonlarca ölü balık ve sintine akıntısı kıyıya vurdu. Denizin üzeri ölü balık ve sintine ile dolarken, oluşan pis koku ve kirlilik nedeniyle 4 kilometrelik kıyı şeridinde yer alan 3 ve 4 yıldızlı tesislerdeki yaklaşık 1200 turist denize giremedi. Rus, Danimarkalı ve Belçikalı turistler tekneler ve minibüslerle koyu terk ederek başka bölgelerde denize girmeye gitti.

TEPKİ BÜYÜK

İki haftalık tatil için Güvercinlik’e gelen Bilkent Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü Sorumlusu Ayşe Kurgan, "İki haftadır sık sık rastladığımız balık ölüsü ve kirlilik had safhaya ulaştı. Koyun üstü tamamen ölü balık ve sintineyle kaplanırken yabancı turistler otellerden kaçmaya başladı. Sahile gelenler ise denize giremeden geri döndü. Biz de denize giremiyoruz. Güzelim cennet koyu çöplüğe çevirdiler. Ölü balıkları dökecek başka yer bulamadılar mı" diye isyan etti. Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Kurul Üyesi Ahmet Kafadar da cennet koydaki çevre katliamına şahit olduklarını ve çok üzüldüklerini anlatırken, "Sabah saatlerinde denize boşaltılan ölü balıkları gördüm. Teknenin ismini jandarma güçlerine ve zabıtaya bildirdim. Göz göre göre cenneti cehenneme çevirenlere en ağır ceza verilmeli" dedi.

ÖLÜ BALIKLAR

Koydaki restoranlarda da pis koku nedeniyle oturulamadığına dikkat çeken Muhtar Gereme, "Son bir ayda koya dökülen ölü balıklar ve sintine atıkları nedeniyle kirlilik hat safhaya ulaştı. Bu sabaha karşı da dökülen tonlarca balık ve tekne sintinesi koyu cehenneme çevirdi. Trolcü tekneler satamadıkları balıkları getirip koyun içine dökünce bu felaket yaşanıyor. Koyda turistler yerine ölü balıklar yüzüyor. Kaymakamlık ve valiliğe durumu bildirdim, zabıta ve jandarma güçleri tutanak hazırladı. Bunu yapan 4 tekneyi tespit ettik en ağır cezanın verilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Cumhuriyet Savcılığı’nada suç duyurusunda bulundum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!