Gündemden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Gündemden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2010 19:47

Haberin Devamı

Bıçaklı kavgaÇANAKKALE’de alkollü oldukları iddia edilen O.İ ile İ.K, Koray Coşkun ile Abdüllatif Ata’nın işlettiği çay bahçesine girmek istedi. İşletme sahiplerinin bu isteği kabul etmemesi üzerine zanlılar ile tartışma çıktı. Bu sırada O.İ, Coşkun’u bacağından bıçakla yaraladı. Coşkun hastaneye kaldırılırken, O.İ, tutuklandı.

Dedektif gibi çalışıp yakalattıBahri KARATAŞ / izmir, (DHA)izmir’de hurdacılık yapan Osman Çürümez, kendisini aldatan ve iki çocuğunun kendisinden değil ablasının eşinden olduğunu öğrendiği eşi Nimet Şahin’den boşandı. Osman Çürümez’in şikayetiyle Nimet Şahin “Ölümle tehdit” ve “Gavat” diyerek haraket suçundan toplam 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Osman Çürümez, cezadan sonra ortadan kaybolan eski eşinin Denizli’deki adresini bulup Savcılığa bildirip cezaevine gönderilmesini sağladı.

Haberin Devamı

Tazminat davası açtıOsman Çürümez, eski eşi Nimet Şahin ve çocuklarının babası olduğu iddia edilen ablasının kocası A.Y.’ye karşı 100’er bin lira maddi ve manevi tazminat davası da açtı. Çürümez, dilekçesinde “Yıllarca çocuklara ben baktım. Onların herşeyine koşturdum. Ama çocuklar benim değilmiş. Bu olay beni çok yıprattı” dedi. Mahkeme çocukların babası olduğunu iddia edilen A.Y.’ye, DNA testi yapılmasına karar verip, ertelendi.

Kireç çözücü içen bebek hastanelikÇANAKKALE’nin Çan ilçesinde kireç çözücü içen 1 yaşındaki bebek  zehirlendi. Belinay Barut, Fatih Mahallesi Maden Sokak’taki evlerinde, bulduğu kireç  çözücüyü içti. Bir süre sonra rahatsızlanan bebek, ailesi tarafından Çan Devlet  Hastanesine götürüldü. Barut’un, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.Yazar Ümit’in okurla buluşması?  BALIKESİR, (DHA)POLİSİYE eserleriyle ünlü yazar Ahmet Ümit, Balıkesir Tivoli Kitapevi’nde okurlarıyla buluştu, sorularını yanıtladı, başta “İstanbul Hatırası” olmak üzere, kitaplarını imzaladı. Ümit’in konukları arasında Kitap Kulübü’nün sahibi Fatma Tekbıyık da yer aldı. Tekbıyık’ın kulübe davet ettiği Ümit, yoğun olduğunu, ancak sonbaharda mutlaka ziyaret edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Dedeman’da mavi bayrak sevinci? Yaşar ANTER / BODRUM, (DHA)MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Ortakent-Yahşi Beldesi’ndeki Dedeman Scala Beach Club’a bu yıl 7’nci kez mavi bayrak ödülü verildi. Denizin ve çevrenin temizliğini simgeleyen mavi bayrak Belediye Başkanı DP’li Mehmet Kocadon, Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı mhp’li Mehmet Onur Şahbaz, Gümüşlük Belediye Başkanı DP’li Mehmet Tire, karikatürist Bedri Koraman ve tesisin genel müdürü Erkan Pekşen’in katıldığı törenle göndere çekildi. Kocadon “Bodrum’da temizliğin simgesi mavi bayrağın sayısı her geçen gün hızla artıyor. Duyarlı tesis işletmecilerine, belde belediye başkanlarına, çevrenin ve cennet koyların korunması için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mavi bayrak temizliğin simgesi olduğu kadar turizmde önemli bir tanıtım unsuru” dedi.

Haberin Devamı

Hazine’ye ait 25 dönüm zeytinlik kül? Cavit YILDIRIM / YATAĞAN, (DHA)MUĞLA’nın Yatağan İlçesi’ne bağlı Turgut Beldesi Civciv mevkiinde dün öğleye doğru çıkan yangında, Hazine’ye ait 25 dönümlük zeytinlik alan zarar gördü. Bölgeye sevk edilen Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait 4 arazöz, 30 orman işçisi, Turgut, Yeşilbağcılar ve Yatağan Belediyesi itfaiye ekipleri alevlere müdahale etti. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler 25 dönümlük alandaki yaklaşık 200 zeytin ağacını kül etti. İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan 10 askerin de söndürme çalışmalarına destek verdiği yangın, iki saatte kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!