Gündemden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Gündemden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2010 22:17

Haberin Devamı

MYO’da temel atma coşkusuMehmet YENEN / SİMAV, (DHA)SİMAV’da, 1550 öğrencinin eğitim gördüğü meslek yüksek okuluna üç katlı 18 derslikli ek bina yapılıyor. istanbul’da yaşayan eczacı Oğuz Akın (77) tarafından yaptırılacak binanın temeli törenle atıldı. Akın, “Yapılan ve yapılacak tesislerde ülkemize yakışır öğrenciler yetişmesi en büyük hayalim” dedi. Yaklaşık bir milyon liraya mal olacak binan temelini ilk harç, Rektör Güner Önce, Kaymakam Cengiz Horozoğlu, Başkan Kasım Karahan ve Oğuz Akın tarafından konuldu.

En lezzetlisi saksı kebabıBERGAMA, (DHA)izmir’in Bergama İlçesi’nde, belediye ile lokantacılar odasının düzenlediği yemek yarışmasında 13 kuruluş birincilik için kıyasıya yarıştı. Feridun Kayalarlıoğlu, İlhami Dericioğulları, Mahire Bıçakçı, Mustafa Pulcu, Nuray Çeşmeci ve Kadir Uludağ’dan oluşan jürinin 83.5 puan verdiği Erdem Kara ustanın saksı kebabı ile Asude Otel birinci oldu. 80.8 puan alan Hüsniye Gülanbar ustanın içli köftesi ile Asklepion Restoran ikinci ve 76.6 puanlğ Ahmet Berberoğlu ustanın sütlü balığı ile Saray Lokantası üçüncü oldu. Belediye Başkanı chp’li Mehmet Gönenç, yarışmanın gelecek yıl halka açık yapılmasının planlandığını söyledi.

Kitre bebek yarışması

Haberin Devamı

Coşkun YAMAN, (DHA)BALIKESİR Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Balıkesir Kültür Sanat Araştırma ve Geliştirme Derneği, ilk kez ‘Bengi Folklorik Kitre Bebek Yarışması’ düzenledi. Vildan Karayel birinci, Lütfiye Güneş ikinci ve Gülhan Tuna üçüncü oldu. Hafize Karpuzlu ve Nihal Oğuz mansiyon aldı. Dereceye girenlere ödülleri Belediye Sergi Salonu’nda verildi.Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç, Balıkesir Belediyesi‘nin kültür tanıtma çabalarına destek vereceğini bildirdi.Balıkesir Kültür Sanat Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Mine Ayık ise giyim kültürümüzü yansıtan kitre bebek sanatının özellikle yerel ve yöresel kıyafetlerin yeniden gün yüzüne çıkarılmasında önemli bir işlevi olduğunu vurguladı. Ayık, “İnsanımızın zarafetini ve sanatkarlarımızın maharetini gözler önüne sermek, gıpta edilecek bu değerleri yaşatabilmek ve gelecek kuşaklara aktarabilmek amacıyla kaybolmaya yüz tutmuş sanat dallarımızdan biri olan kitre bebek yapımına önem vermemiz gerekiyor” dedi.

Şiirler fotoğrafla birleşti

Haberin Devamı

İlker KILIÇASLAN, (DHA)MANİSALI şair Nazmi Alper Tanrıverdi, Belediye Meclis Salonu Fuayesi’nde şiirlerle fotoğrafların içiçe yer aldığı sergi açtı. Manzara ve Manisa’ya özgü fotoğrafların üzerlerine şiirler yazan Tanrıverdi, sergideki 115 fotoğraflı şiirini daha sonra kitap haline getireceğini söyledi. 1999 yılında “Seher Yelleri”, 2003’te “Hep Sırılsıklam” ve 2007’de “O Adam” isimli üç şiir kitabı çıkaran Tanrıverdi, ilk kez kendi şiirlerini fotoğraflarla birleştirdiğini söyledi. Tanrıverdi öncelikli amacının Manisa’yı tanıtmak olduğunu belirterek, “Bunun için çeşitli illerde kişisel sergiler açtım. Sergi, Bodrum’da bu yıl 2’nci kez düzenlenecek Sanat Festivali’ne götüreceğim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!