Gündemden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Gündemden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2010 22:03

Haberin Devamı

Şair Kale’ye Arısoy ÖdülüLatif SANSÜR, (DHA)KUŞADASI Eğitim ve Geliştirme Vakfı’nın (KEGEV) Türk diliyle ilgili yapıtlarıyla tanınan yazar M. Sunullah Arısoy anısına bu yıl şiir dalında verdiği ödülü, “Ağaçların Yeşilinden Geçtim” adlı çalışmasıyla Muzaffer Kale aldı. Kale’nin çalışması 130 yapıt arasından oy çokluğu ile seçildi. Turgay Fişekçi, Burhan Günel, Hidayet Karakuş, Ayten Mutlu ve Ahmet Özer’den oluşan seçici kurulun da katılacağı ödül töreni 7 Mayıs Cuma günü Kuşadası Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilecek. Kale, izmir Karabağlar Naci Şensoy Anadolu Lisesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yapıyor.

Polis Evren’e komşu olacakAli GÜNDOĞAN, (DHA)MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’nde görev yapan polislerin barınma sorununu çözmek için Armutalan Beldesi’ndeki 4 bin metrekarelik alana lojman ve bazı emniyet birimleri için bina yapılacağı bildirildi. Ekim ayında inşaatı için ilk kazmanın vurulacağı alanın 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in bir süre önce satışa çıkardığı, ancak alıcı bulamayan villasına 500 metre mesafede olduğu öğrenildi.Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Turan Çebi, alana üçer katlı, 90 ile 150 metrekarelik toplam 70 daire, sosyal tesisler, çocuk oyun parkları, 2’şer katlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Bölge Trafik Müdürlüğü binası yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Başkan Işık’tan okullara destekCavit YILDIRIM / YATAĞAN, (DHA) MUĞLA’nın Yatağan İlçesi’nde belediye tarafından, beş okula projeksiyon makinesi, bir okula 120 adet satranç takımı hediye edildi. Üç okula da bilgisayar hediye edileceği belirtildi. Yatağan Lisesi, Yatağan Meslek Lisesi, Cumhuriyet, Sinanbey ve TEK Mehmet Akif Ersoy ilköğretim okul müdürlerinin istekleri Belediye Başkanı chp’li Hasan Haşmet Işık tarafından yerine getirildi. Işık, “Bugüne kadar eğitim kuruluşlarından gelen hiçbir talebi geri çevirmedik. Bundan sonra da çevirmeyeceğiz” dedi.

Yırcalı ve Takmaklı vergi rekortmenleriBALIKESİR’de Sanayi Odası Meclis Başkanı Rona Yırcalı 1 milyon 659 bin 878 liralık gelir beyanı ve 574 bin 982 liralık tahakkukla il genelinde birinci oldu. Metin Davut Kavuzoğlu 548 bin lira ile ikinci sırada yer alırken, Hikmet Ağaoğlu 442 bin lirayla üçüncü, İsmail Ağaoğlu ise 441 bin lirayla dördüncü sırada yer aldı. Hasan Ali Eğinlioğlu 359 bin 808 lira izledi.Aydın’da ise, işadamı Muhammet Celali Takmaklı, tahakkuk eden 1 milyon 413 bin 696 liralık vergiyle birinci oldu.Vali’den plaketli teşekkürŞampiyona plaket verilen törende konuşan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, “İkinciliği 1 milyon 327 bin 914 TL ile kardeşi Zeynel Abidin Takmaklı, üçüncülüğü ise 484 bin 931 TL ile Adnan Kara elde etti. Kadir Kemal Kılıçoğlu 343 bin 649 TL ile dördüncü, Kemal Uşaklı da 279 bin 261 TL ile beşinci sırada yer aldı” dedi.

Haberin Devamı

Burhaniye’de 76. yılSefer TALAY, (DHA)ATATÜRK’ün Burhaniye’ye gelişinin 76’ncı yıldönümü törenlerle kutlandı. Atatürk’ün ilçeye giriş yeri olan Halk Kütüphanesi önünde toplanan askerler ve vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Atatürk Meydanı’ndaki anıta Kaymakam Ali Uslanmaz, Garnizon Komutanı Topçu Yarbay Hakkı Güray Demiröz, Belediye Başkanı Fikret Akova ve Başsavcı Mehmet Şafak’ın çelenk koymalarının ardından saygı duruşu yapıldı. Belediye Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileri de törenlere renk kattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!