Gündemden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Gündemden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2010 21:46

Haberin Devamı

Gençlerden  gerilim  filmiEvren KASIRGA, (DHA)MANİSA Murat Germen İlköğretim Okulu’nun sekiz öğrencisi, arkadaşları Gökalp Özdemir (14) önderliğinde psikolojik gerilim içeren sinema filmi çekiyor. Tarzan Meydanı Sevgi Yolu’nda küçük sahnesini çektiği filmini önce Manisalılar’ın beğenisine sunacağını ifade eden genç yönetmen, “Ailemin de desteğiyle sinemaya olan ilgimi geliştiriyorum. Daha önce kısa filmler çektim. Şimdi senaryosu bizim olan psikolojik gerilim içerikli profesyonel filmimiz için çalışıyoruz. Filmim tamamlandığında gala gösterimini Belediye Şehir Tiyatrosu’nda yapacağız” dedi.

Manisa’da işadamı Taşkıran yasıEvren KASIRGA / MANİSA, (DHA)MANİSA Organize Sanayi Bölgesi’ndeki May Tekstil Genel Müdürlüğü sonrası 20 yıldır sigorta acenteliği yapan evli, iki çocuk ve iki torun sahibi 60 yaşındaki Mehmet Taşkıran, önceki akşam arkadaşı Hüseyin Eskiciler’in  teknesiyle Çeşme’de balığa çıkmak istedi. Çiflik Mahallesi’ndeki balıkçı barınağında, hazırlık yaparken başına tekne çapası isabet eden Taşkıran yaşamını yitirdi. Savcının olay yerindeki incelemesinin ardından Taşkıran’ın cenazesi izmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Taşkıran’ın ölümü Manisa’da üzüntü yarattı. Tekne kazasıyla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Çan’a bir uzman doktor daha geldiÇAN, (DHA)ÇAN Devlet Hastanesi’ne tayin olan Operatör Doktor Ezcan Yalçıner görevine başladı. Yalçıner (32) Çan Devlet Hastanesi’nin 2’nci kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak atandı. Tayinlerle uzman doktor sıkıntısı giderilmeye çalışılan Çan Devlet Hastanesi’nde 1 anestezi, 1 biyokimya, 1 çocuk hastalıkları, 1 enfeksiyon, 2 genel cerrahi, 1 göğüs hastalıkları, 1 göz hastalıkları, 1 iç hastalıkları, 2 kadın doğum, 1 nöroloji, 1 ortopedi, 1 radyodiagnostik ve 1 üroloji olmak üzere 15 uzman hekim, 7 de pratisyen hekim görev yapıyor.

Çardak dsp’de toplu istifaCelal SAYIN / ÇARDAK, (DHA)DENİZLİ’nin Çardak İlçesi’nde Demokratik Sol Parti’den  (DSP) istifa eden ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Türkiye Değişim Hareketi’ne katıldı. İlçe Başkanı Uğur Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri Ramazan Karadağ, Mehmet Ali Çal, Ramazan Şimşek, Deniz Akyer, Mevlüt Erol, Cemal Çakır ve Ahmet Ermez basın toplantısı düzenleyerek partilerinden topluca istifa ettiklerini açıkladı. İl yönetiminin ilçe teşkilatına ilgi göstermediğini belirten Yıldız, mustafa sarıgül’ün başlattığı Türkiye Değişim Hareketi’ne katıldıklarını belirtti.

33 yıllık çınar güven tazeledi

Haberin Devamı

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)MANİSA Kızılay Şubesi Başkanlığı görevini 1977 yılından beri yürüten Cengiz Yurdabekçi, tekrar başkan seçildi. 33 yıldır şube başkanı olan Yurdabekçi, “Üyelerimden aldığım güçle çalışmalarıma devam edeceğim” dedi. Kendisini yeniden seçen üyelere teşekkür eden Yurdabekçi, “İlk kez başkanlığa seçilmiş gibi heyecanlıyım. Üyelerimden aldığım güçle çalışmalarıma devam edeceğim” dedi. Cengiz Yurdabekçi’nin yönetim kurulu Cemal Kahraman, F. Nuran Nüfusçu, İbrahim Kurul, Cemal İnceler, Şerif Gül, Reyhan Dağlı, Adnan Serpen, H. Alpaslan Ustamehmetoğlu, Ahmet Songüler ve Tezcan İnce’den oluştu.

Bilgisayardan suya kontrolRamazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)DENİZLİ Belediyesi, eskiyen altyapı sistemini değiştirmek için geçen yıl “100 Yılın Dev Altyapı Projesi” başlattı. Proje kapsamında eskiyen kanalizasyon ve su boruları değiştirildi. Projenin tamamlanmasının ardından, kentin kullanma suyu altyapısının bilgisayar sistemi ile kontrol altında tutulması kararlaştırıldı. SCADA adı verilen sistemle şehir şebeke suyu kentin her bölgesinde bilgisayar üzerinden kontrol altına alınacak. Ana içme suyu güzergahı üzerinde bulunan vanalar merkezden yönetilecek.Herşey denetim altındaSistem sayesinde arıza oluşan yerler anında tespit edilecek. Oluşan bir arıza nedeniyle tüm şehrin suyu kesilmeyecek. Arıza giderilinceye kadar  bölgeye su verilemeyecek. SCADA sistemiyle aynı zamanda şebekeden geçen suyun miktarı, bulanıklığı, sertliği ve klor miktarı da ölçülecek. Borulardan geçen temiz içme suyunun metreküpünün bile hesaplanabildiği sistem sayesinde toplanan su paralarıyla şebekeye verilen suyu karşılaştırılması yapılabilecek ve kaçak su kullanımı tespit edebilecek.

Haberin Devamı

Asayiş ve trafik için yeni araçlarYüksel BALCI - Erol ŞEN / ÖDEMİŞ, (DHA)ÖDEMİŞ Emniyet Müdürlüğü’nün asayiş ve trafik hizmetlerini daha sağlıklı bir şekilde sürmesi için başlatmış olduğu kampanyaya, Ödemişliler’in desteğiyle, 7 tane hizmet aracı satın alındı. Hizmet araçlarının göreve başlaması nedeniyle Ödemiş Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törenin ardından öğle yemeği verildi. Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu, “Asayiş, trafik hizmetlerini daha iyi bir şekilde yapmak için donanımların da iyi olması gerekir. Emniyetin başlattığı kampanyaya destek verenlere teşekkür ediyorum” dedi. Emniyet Müdürü Osman Aral araçlardan 3 tanesinin trafik, 4’ünün asayiş hizmetlerinde kullanılacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!