Gündem Hattı

Güncelleme Tarihi:

Gündem Hattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2010 22:34

Haberin Devamı

Işıkhan’a Avrupa’dan 2 ödülMehmet ÇİL/DATÇA, (DHA)MUĞLA’nın Datça İlçesi’nde liman başkanlığı görevini yürüten şair ve yazar Ümit Yaşar Işıkhan, birleşmiş milletler 2010 yılı dünya edebiyatına, kültürüne ve barışına üstün hizmetlerinden dolayı ‘BM Uluslararası Ödül Komitesi’ tarafından ‘Dünya Kültürüne ve Sanatına Hizmet Üstün Nişanı’ ile ödüllendirildi. Işıkhan’a ayrıca Avrupa Doğa Bilimleri Akademisi ve Avrupa Üniversitesi (Hannover-Almanya) Bilimsel Kurulu tarafından da fahri doktor payesi verildi.Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Kurucu Başkanı olan Işıkhan, 1986 yılından beri Türkiye’yi yurtdışındaki festivallerde temsil ediyor. Dünyanın okunabilir en küçük şiir ve öykü yapıtının sahibi ve 68 ülkede şubesi ile 8 dilde yayınlanan Türkiye’nin ilk uluslararası sanat dergisi Homeros’un kurucusu olan Işıkhan’ın, yayınlanmış birçok şiir ve öyküleri bulunuyor.

Haberin Devamı

Yılların hayali gerçekleşiyorFerah IŞIK / DENİZLİ, (DHA)DENİZLİ’nin ak parti’li Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, kentin büyükşehir olması için Başbakan Recep tayyip erdoğan’ın kurmaylarına talimat verdiğini söyledi.  Zeybekci düzenlediği basın toplantısında, Denizli’nin Ocak ayında Trabzon, Şanlıurfa, Hatay ve Malatya ile birlikte büyükşehir statüsünü kazanacağını söyledi. Zeybekci, Denizli’nin özel yasa ile büyükşehir olacağını belirterek, “Büyükşehir olmak için bazı kriterlerimiz uymuyor. Örneğin, büyükşehir olmak için 750 bin nüfus olma zorunluluğu var. Bizim nüfusumuz 480 bin. Ancak, özel yasa çıkartılacak ve Denizli büyükşehir olacak. Denizli’nin büyükşehir yapılması için Başbakan Recep tayyip erdoğan, benim yanımda kurmaylarına bizzat talimat verdi” dedi. Denizli’nin 25 kilometre uzağında bulunan Sarayköy ve Honaz ilçelerinin büyükşehire dahil olmayacağını kaydeden Zeybekci, Çınar, Servergazi ve Pamukkale ilçeleri kurulacağını belirterek, “Sınırlarımız için de kalan belediyeler faaliyetlerini 2014 seçimlerine kadar sürdürecek. Büyükşehir olduktan sonra Denizli hak ettiğini almaya başlayacak. Güçlü bir mali ve idari yapıya sahip olacağız. Gelirlerimiz artacak, daha büyük projeleri hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ayvalık limanı yeniden açıldıEmine EVREN / AYVALIK, (DHA)AYVALIK Belediyesi tarafından 2007 yılında 1 milyon 500 bin liraya yaptırılan liman işletmesi, Kurban Bayramı öncesi eksik evrak gerekçe gösterilerek kapatıldı. Hemen ankara’ya giden chp’li Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, “DLH tarafından belediyeye yapılan geçici tahsisin süresi dolmuştu. Kesin tahsis için yaptığımız başvuru imza için beklerken liman kapatıldı. ankara’ya gidip çeşitli temaslarda bulunduk. Çabalarımız sonuç verdi. Müsteşarlık limanın mart ayı sonuna kadar geçici olarak açılmasına karar verdi. Biz de bu süre içerisinde iskelenin kesin devri için maliye bakanlığı’ndan gerekli izni alacağız” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!