Gündem Hattı

Güncelleme Tarihi:

Gündem Hattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2010 22:04

Haberin Devamı

Çevre eğitimiNilüfer KANDIRMIŞ, (DHA)BODRUM Belediyesi ve mavi bayraklı sekiz otelin katkısıyla, Milta Marina’da 40 minik öğrenciye çevre bilinçlendirme eğitimi verildi. Mavi Bayrak Koordinatörü ve Milta Marina Müşteri Hizmetleri Müdürü Metin Gür, öğrencilere mavi bayrak eğitimi verdi. Gür, su ve deniz kirliliği, ambalaj atıkları gibi konularda çizgi film animasyonları eşliğinde sunum yaptı, daha sonra marinada deniz araçlarıyla ilgili bilgi verdi.

Atık pili getir şarjlı pili alFerah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)DENİZLİ Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, toplumun çevreye olan duyarlılığını artırmak ve şarjlı pil kullanımını yaygınlaştırmak için atık pil toplama kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında 20 adet atık pil getiren herkese cihazıyla dört tane şarj edilebilir pil hediye edileceği belirtildi. Kampanyanın tanıtımında proje ile ilgili bilgi broşürlerini dağıtan Meclis Başkanı Ayşe Gökşin, “Amacımız doğayı zehirleyen piller yerine, şarjlı pil kullanımını yaygınlaştırmak. 20 pil getiren herkese cihazıyla dört şarj edilebilir pil hediye edeceğiz. Oluşturacağımız Yeşil Adımlar Ormanı’nda da atık pil getirenin adına bir fidan dikilecek” dedi.

Haberin Devamı

Engelli öğrenciler doyasıya eğlendiD. Esat BERME, (DHA)MARMARİS’te ilk kez düzenlenen Engeliller Şenliği’nde engelli öğrenciler, şarkılar söyledi, dans gösterileri sundu.Yalı Lions Kulubü tarafından Amiral Orhan Aydın spor Salonu’nda düzenlenen şenliğe, Muğla ve Marmaris, Bodrum, Fethiye ve Datça’daki 9 engelli okulundan 8-20 yaş arası toplam 300 öğrenci katıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan şenlikte, Özel Martılar Eğitilebilir Okulu öğrencileri 10’ncu Yıl Marşı eşliğinde dans gösterisi sundu. Öğrencilerin gösterinin sonunda ay yıldız oluşturması uzun süre alkış aldı. Kulüp Başkanı Gülten Yıldırım, amaçlarının eğitilen engellinin neler başarabileceğini gösterebilmek olduğunu belirterek, “Bundan sonra da onlarla ilgili sorun ve problemleri dile getirmek istiyoruz. Toplumu, bu konuda daha duyarlı olmaya, onların sorunlarına çözüm üretmeye davet ediyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!