Günay seçim ahengini bozdu

Güncelleme Tarihi:

Günay seçim ahengini bozdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2011 00:00

CHP İzmir milletvekili adayları, medya temsilcileriyle Tepekule Kongre Merkezi’nde yemek yedi. Yemeğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Hükümetten ne istendi de verilmedi” gibi sözlerin ciddiyeti olmadığını savundu, yaşanan sorunları şöyle özetledi:

Haberin Devamı


“TOKİ ile iş yaptık çırak çıktık. Uzundere’deki konutlar bitti. ‘Pardon buranın maliyeti çıkarılmamış’ dediler, Biz de namus belasına 75 milyon liranın altına imza attık, ödüyoruz. Uzundere konutları ile Kadifakale arasındaki ilişkide hükümetin kuruşu yok.
Aliağa-Menderes Projesi, TCDD ile ortak yaptığımız bir proje. Üst geçit yapıyoruz. Benim görevim değil ama demiryolu üst geçidini projede olduğu için yapıyoruz. Öldüm Allah alamadım. En son bir ay önce Binali Yıldırım’a dedim ki ‘Proje bitti. Sadece projede Ulukent Kavşağı eksik.’ Bunun da nedeni arazinin tahsisi yapılmadığı için. Arazinin yarısını tahsis ettiler. Şimdi ihaleye çıktık. 65 dönümün 32 dönümünü verdiler.

Karış yer verilmedi

Kasaplar Meydanı’nı yapmak için aldık. ‘5- 6 milyon lira verelim mezbahanın yerini alalım işi bitirelim’ dedik. ‘Yok yok o öyle olmaz’ dediler. 27 milyon lira hesap çıkardılar. Büyük şehirlere sahil bantları teslim edildi. Ama bize bir karış yer verilmedi. Kuzeyin hareketlenmesi için Doğal Yaşam Parkı’nı yaptık. Kuş Cenneti’ni A’dan Z’ye toparladık. Orada Tuzla’nın 14 bin metrekare idari binaları var. ‘Burayı bize verin. Ekonomik değeri sıfır. Buraya bir, Bilim Gençlik Merkezi yapalım’ dedik, verilmedi.”

Haberin Devamı

Kocaoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti adayı Ertuğrul Günay’ı da eleştirdi, “Maalesef İzmir’de 2002, 2004, 2007 ve 2009’da güle oynaya, espriyle yaşanan seçim sürecini gerdi. Burada İzmir’in istemediği bir boyuta getirdi. İzmir’in seçim ahengini bozdu. Seçimden sonra bazı şeyleri söylemek benim için daha doğru geliyor” dedi.

Çılgın eleştirisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel de AK Parti projelerini eleştirdi, şöyle dedi:
“Belediyelerimizin uygulamakta olduğu ya uyguladığı projeleri ‘Kes, kopyala, yapıştır’ şeklinde verdi. ‘Çılgın proje’ dediler. ‘Şu gün açıklayacağız, bugün açıklayacağız’ dediler. Binali Yıldırım ‘bana mail atın’ deyip çılgın proje aradı. Birkaç defa tarih verdiler. Başbakan’ın açıkladığı projeler İzmir’de konuşuldu. Tünel de yeni bir proje değil. Hiçbir şey planlanmadan ayaküstü açıklanıyor. Bakanların anlayışı bu. Tüp geçit yapılacaksa gerekli araştırmaların yapılması lazım. Efes Antik Kent Projesi planlarda yok. ‘2015 EXPO’ya yetiştireceğiz’ dedikleri projeler var. Şimdi 2023’e taşındı. ‘Ama bize oy verirseniz yaparız. Oy vermezseniz yapmayız’ diyorlar” dedi.

Bak cambaza bak

Haberin Devamı

Milletvekili adayı Mehmet Ali Susam, AK Parti’nin 9 yıllık iktidarları sonucunda yeni bir şey söylemekte zorlandığını öne sürerek, “Söyleyemediği için, ‘Bak bak cambaza bak’ diyor. Bunu muhalefet partisi milletvekili olarak söylemiyorum. AKP bu dönemde yoksulluğu azaltmamış, artmış. Sadece hortumların yeri değişmiştir. Yasaklar anlamında ülkemizde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. TOKİ AKP’nin liberal anlayışı içinde inşaat sektörünü zor duruma sokmuş, denetim dışında bırakılarak AKP’nin siyasetin finanse eden bir kurum haline gelmiş” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!