Gümüşlük Festivali’nde "The Virtuoso Flute"

Güncelleme Tarihi:

Gümüşlük Festivali’nde The Virtuoso Flute
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2015 01:20

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi Gümüşlük Mahallesi’nde düzenlenen 12’nci Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nde klasik müzikseverlerle buluşan Türk Flütist Bülent Evcil ve ABD’li Piyanist Phillip Moll ’The Virtuoso Flute’ başlığı altında bir konser verdi.

Haberin Devamı

DenizBank ana sponsorluğunda devam eden 12’inci Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nde sahne alan Flüt sanatçısı Bülent Evcil ve Piyanist Phillip Moll, konserde J.S. Bach, Ekrem Zeki Ün, Pablo de Sarasate, C.W. Gluck, V. Monti ve G. Briccialdi’nin eserlerini seslendirdiler.

Hocası Sir James Galway tarafından neslinin en iyi flütçülerinden biri olarak tanımlanan Bülent Evcil ve birçok ünlü isimle ve orkestrayla çalışan Phillip Moll’un Ekim ayında A.K. Müzik’ten çıkacak olan CD’lerinde yer alan eserlerden oluşan ve konsere de adını veren ’The Virtuoso Flute’ projesi, Gümüşlük’te festival sahnesindeydi.

Birçok ödülün de sahibi olan ikili, Gümüşlük Antik Taş Ocağı’nda verdikleri konsere Johann Sebastian Bach’ın eserlerini seslendirerek başladı. Ardından Ekrem Zeki Ün’ün, ’Yunus’un Mezarında’ adlı eseriyle devam eden sanatçılar, daha sonra Cecile Chaminade, Pietro Morlacchi ve Pablo de Sarasate’nin eserlerini yorumladılar.

Haberin Devamı

Birbirinden değerli eserleri yorumlayan ikili Gümüşlük Antik Taş Ocağı’nı dolduran klasik müzikseverler tarafından ayakta alkışlandı. Programın sonunda bis yapan ikili Nikolai Rimsky-Korsakov’un ’Flight of the Bumblebee’ adlı eseriyle sahneden ayrıldı.

GRAMMY ÖDÜLLÜ KRONOS QUARTET GÜMÜŞLÜK’TE

12’nci Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 14 Temmuz akşamı Grammy ödüllü Kronos Quartet konseriyle devam edecek. Modern klasik müziğin dünyada en önde gelen isimlerinden Kronos Quartet, yenilikçi ve gelişmiş yorum ve performanslarıyla son yıllarda klasik müzik dünyasının en aranan gruplarından biri haline geldi. Festivalin sanat yönetmeni Eren Levendoğlu, Kronos Quartet’i Bodrumlu sanatseverlerle buluşturabilmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, "Yıllardır, festivalimizin sahnesinde görmeyi çok istediğimiz Kronos Quartet, 14 Temmuz akşamı saat 21.00’de festival izleyicisiyle buluşacak. Kronos Quartet’i misafir edecek olmaktan, böylesine saygın bir ismi Bodrum’a getirmekten büyük sevinç ve heyecan duyuyoruz" dedi.

12 Ağustos tarihine kadar devam edecek programda konserlerin başlama saati 21.00 iken, gala; Bodrum Antik Tiyatro, diğer tüm konserler Gümüşlük Antik Taş Ocağında gerçekleştirilecek. Biletlerin Biletix gişelerinden temin edilebileceği açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!