Gülten Hanım'ın rüyası gerçek oldu

Güncelleme Tarihi:

Gülten Hanımın rüyası gerçek oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2013 01:13

KONAK Belediyesi, 15 yıl önce eşinden boşanan, okuma yazması ve işi olmayan, çocuklarının yanına sığamayan 56 yaşındaki Gülten Özgülmez'e yardım eli uzatarak sıcak bir yuva kurdu.

Haberin Devamı

Selçuk Mahallesi'nde kendisine iki odalı bir ev tutan Gülten Özgülmez belediyeye başvurarak eşya yardımı istedi.

Evinde hiç eşyası olmayan Özgülmez'e ilk etapta komşuları sahip çıktı.

Şeker hastalığı nedeniyle gözlerinin de çok iyi görmediğini ifade eden Özgülmez, sağlık güvencesi olmadığı için tedavi de olamadığını belirtti.

350 lira kira vermek zorunda olduğunu, ancak çalışmadığı için zorlandığını belirten Özgülmez, “Komşularım birlik oldu ve kiramı karşıladım. Emanet olarak televizyon, halı ve yorgan verdiler. Benim için Konak Belediyesi'nden yardım istediler. Kısa sürede gelen Konak Belediyesi evimi dayayıp döşedi. Koltuk takımı, yatak, mutfak eşyası, çamaşır makinesi, fırın, halı, televizyon ne ihtiyacım varsa getirdi. Allah onlardan razı olsun. Evim bomboştu, şimdi gerçek bir yuvam oldu. Günlerdir komşularımın verdiği halı üzerinde yatıyordum. Her tarafım ağrımıştı, günler sonra nihayet sırtım yatak görecek. Rüyada gibiyim” diyerek duygularını dile getirdi.

Haberin Devamı

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'a ve yardımcı olan komşularına teşekkür etti.

Başkan Tartan, her zaman “önce insan” dediklerini hatırlatarak, vatandaşlarına kol kanat germeyi görev bildiklerini söyledi.

Tartan, “Hayatta bir insanı mutlu etmek ve hayır duası almaktan daha önemli ne var? Gülten Hanım'ın yüzünü güldürdüysek ne mutlu bize. Yerel yönetici olarak ben üstüme düşeni yaptım. Her şeyden önce insanlık görevi bu. Bizim için vatandaşlarımızın güven içinde, huzurla yaşamasını sağlamak, mutluluklarını görmek çok önemli. Bunu bir parça da olsa başarabiliyorsak ne mutlu bize” diye konuştu.

Başkan Tartan daha çok insana yardım edebilmek ve ihtiyaçlara cevap verebilmek için vatandaşlardan ve hayırseverlerden eşya deposu için yardım beklediklerini de sözlerine ekledi.

Tartan, “Ev eşyalarını değiştiren, durumu iyi vatandaşlarımız ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım etmeli. Kullanılabilir durumda olan eşyalarınızı arayın gelip evinizden alalım. Koltuk takımı ve yatağın yanı sıra özellikle televizyon, fırın, ocak, buzdolabı, çamaşır makinesi, şofben gibi eşyalara büyük ihtiyaç var. Çalışır, kullanılabilir, temiz durumda olan ev eşyalarınızı depomuza bağışlayın ki biz de ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza ulaştıralım. Unutmayın, hayat paylaşınca güzel” diyerek İzmirlilerden destek istedi.

Haberin Devamı

Tartan, bağışçıların 445 10 48 numaralı telefonu arayarak bağış yapabileceklerini hatırlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!