Göçmen şenliği

Güncelleme Tarihi:

Göçmen şenliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2010 00:00

BORNOVA Belediyesi ve Makedonya Göçmenlerini Birleştirme ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle Bornova Çamdibi’nde şenlik düzenlendi.

Haberin Devamı

Şenlikte Atatürk Parkı’nı dolduran Çamdibili vatandaşlar Makedonyalı Tarkan olarak bilinen Amza Tairov ve Jasmina Gunjova’nın şarkılarıyla coştu.

Arkası gelecek

Çamdibi Atatürk Parkı’nda düzenlenen şenlikte konuşma yapan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Böyle güzel bir bahar akşamında, sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Makedonya Sturumisa kentinden gelen konuklarımız da bizlerle birlikte. Bu akşam hep birlikte eğleneceğiz. Düzenleyeceğimiz etkinlikler bununla sınırlı kalmayacak. Arkası gelecek” diye konuştu.
Makedonya Göçmenlerini Birleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Şaban Yaprak, Başkan Sındır’a desteklerinden dolayı plaketle teşekkür etti. Çamdibi’nde düzenlenen şenlikten önce Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ı makamında ziyaret eden Make-donya’nın Sturumisa kentinin Ekonomiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Zoran Gorgiyev, Belediye Genel Sekreteri Kiril Partalov, Fen İşleri Müdürü Stoyam Dinev desteklerinden dolayı Başkan Sındır’a teşekkür ettiler. Başkan Sındır kendisini ziyaret eden Makedonya Sturumisa Belediyesi’nden gelen ekibe poşu hediye etti.

Kırım Tatarları eğlendi

Haberin Devamı

İZMİR Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Çiçekliköy’de düzenlenen “Tepreş” etkinliğine 400’e yakın davetli katıldı.
Aralarında Tepreş Ağası Buharkent Belediye Başkanı Kadri Ölçenoğlu, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr Hakan Kırımlı ve Eski Konak Kaymakamı Ali Nakiboğlu’nun bulunduğu etkinlikte sergilenen el işi eşyalarının yanı sıra geleneksel Kırım yemeklerinden Çiğbörek yapıldı. Ekinlik geleneksel Kırım halk oyunlarından mendil oyunu, yüksek minare ve çiftetelli oyunları ile başlayarak kaşıklı yumurta yarışması iğne iplik yarışması çuval yarışması ve Ata Kuşak güreşi gibi kültürel etkinliklerle devam etti.
Farklı tarih
Doç. Dr. Hakan Kırımlı konuşmasında, “Tepreş Kırım Tatarlarının bahardaki kır toplantısı, bir çeşit bahar kutlamasıdır. Kültürel ve sosyal paylaşımı sağlamanın yanında Mayıs ve Haziran ayları arasın da farklı tarihlerde yapılmaktadır” dedi.“Tepinmek, canlanmak, depreşmek” anlamına gelen tepreş, her yıl baharın gelişi nedeniyle kutlanan bir Kırım şenliği.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!