Gizli su aşkının sonu milli takım

Güncelleme Tarihi:

Gizli su aşkının sonu milli takım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2012 10:34

İlköğretim yıllarında ailesinin yazdırdığı yüzme kurslarına büyük bir sevinç ve heyecanla giden Pelin Özdemir (23), bunu yaşam biçimine dönüştürdü. Ancak Pelin’in yüzme ilgisi, lise yıllarında üniversiteye yoğun bir hazırlık dönemi yaşayacağı gerekçesiyle ailesinin isteğiyle yarım kaldı.

Haberin Devamı

Habersiz kayıt
Bu isteğini kırmayan Pelin, İzmir Ekonomi Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü’nde eğitime başladı. Pelin, üniversiteye kaydını yaptırdıktan sonra, yeniden yüzmek istediğini ailesine bildirdi, ancak derslerine engel olacağı gerekçesiyle olumsuz yanıt aldı. Yılmayan Pelin, mühendis olan babası Serhat Özdemir’in, annesi Emel Özdemir’le Meksika’da uzun bir iş gezisinde bulunduğu sırada yüzme kulübüne gizlice kaydını yaptırdı.

Raslantı başarı
Pelin, kulübün havuzunda antrenman yapan Ege Su Sporları Tenis İhtisas Kulubü’nün (ESTİ) antrenörü Soykan Üstünkar’ın dikkatini çekti. Üstünkar’ın çağrısına olumlu yanıt veren Pelin, takımın kalesini korumaya başladı. Kısa sürede kaptan olan Pelin, takım arkadaşları Aslı Duman, Burçak Pekel, Reyhan Acar, Banu Arkış, İnci Yılmaz, Kübra Kuş, Bilgehan Esen, Melis Şanlı, İrem Naz Örener, Yeşim Türkoğlu, Beril Abadanlı, Aleyna Nur Sert, Aybüke Gözübüyük, Işık Sena Öner ve Sezen Turan ile başarıdan başarıya koştu. Türkiye Birinci Su Topu Ligi’nde uzun yılların yenilmez takımı Adalar’ı yenerek önemli başarıya imza atan ESTİ, şampiyonluk planları yapmaya başladı. Pelin, başarılı performansıyla milli takımın kalesini devraldı, geçen ay Bulgaristan’daki müsabakalarda büyük başarı gösterdi.

Haberin Devamı

Ailenin gururu
Su topu takımına girmesine karşı çıkan anne ve babasının artık kendisiyle gurur duyduğunu söyleyen Pelin, “Sınavlarım için yüzmeye ara verdim. Üniversiteye girdikten sonra ise bu sevgime kaldığım yerden devam ettim. Ailemden habersiz olarak bunu yaptım ama şimdi yüzme hayatımın en önemli parçası oldu. Artık günde iki kez ve yılın hemen her günü antrenman yapmak için arkadaşlarımla havuzdayız. Şimdi gerek takım olarak gerekse milli takım olarak daha önemli başarıya imza atmak istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!