Girişimciliği destekleyin

Güncelleme Tarihi:

Girişimciliği destekleyin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2013 01:48

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, öğretmen adayı üniversiteli gençlere göreve başladıklarında girişimciliği desteklemelerini tavsiye etti.

Haberin Devamı

KONAK Rotary’nin eğitim seferberliği kapsamında öğretmen adayı üniversiteli gençlerle biraraya gelen Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, Atatürk’ün; “Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister” sözünden yola çıkarak, mesleğin kutsallığı ve sorumluluğunun göz ardı edilemeyeceğini dile getirdi. Eğitim sisteminde yeniliklere açık olmanın önemine dikkat çeken Yorgancılar, “Eski köye yeni adet getirme, icat çıkarma yaklaşımı ile büyüyen bizlerin aksine sizlerden rica ediyorum, bırakın çocuklarımız köye yeni yeni adetler getirsin. Çocuklarımız da icat çıkarsın, sizler de icat çıkarın. Çünkü o karakterdeki çocuklarımız büyüdüğünde, bir ülkenin kalkınması ve zenginleşmesi açısından çok önemli olan girişimci potansiyellerini ortaya çıkaracaklardır. Aksi takdirde bastırılmış, susturulmuş bir karakterin girişimci olabilmesi de mümkün değildir” diye konuştu.

Haberin Devamı

10 ülkeden biri

Yorgancılar, yakın geçmişe kadar anne-babaların çocuklarını birkaç mesleğe yönlendirdiğini hatırlatırken, ancak bugün küresel piyasalara entegre olan ve kendine dünyada ilk 10 büyük ülkeden biri olma hedefini koyan Türkiye’nin girişimciliği artırması gerektiğini vurguladı. Yorgancılar, “Artık dünyada devlet eliyle kalkınma bitti. Özel sektör ve girişimcilik bunun için çok önemli” dedi.

Hedefe odaklanın

Günümüzde, girişimci olmanın, eski sınırları aşmak ve öncülük etmek demek olduğunu anlatan Yorgancılar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hedefiniz her ne olursa olsun, gözlerinizi hedefinizden ayırırsanız, engelleri görmeye başlarsınız. Heyecanınızı paylaşan arkadaşlar edinin. Yapılırken heyecan duyulmayan işler başarılamaz. O nedenle, sevdiğiniz işi yapın. İnsanlarla önyargısız diyalog kurun. Aynı dili konuşanlar değil aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır. Parayla işi herkes yapar. Hatta parası olanlar iş yapamıyor. Fikriniz varsa kaynak bulunur. Yeter ki doğru insanlar bir araya gelsin. Diğer yandan sabır, azim ve kararlılığınız sizi gelecekte hedeflediğiniz noktaya taşıyacaktır. Hayal edin, kendinize güvenin ve zorlukların sizi yıldırmasına izin vermeyin. Gelişen dünyada ortaklık kültürü olanlar başaracak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!