Girişimci kadınlar ilk işletmeyi açtı

Güncelleme Tarihi:

Girişimci kadınlar ilk işletmeyi açtı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2010 00:00

Girişimci Kadınları Projesi meyvelerini vermeye başladı. Proje kapsamında kurulan dört şirketten birine imza atan girişimci Firdevs Barlas, Bornova’da Rosalinda Kafe’yi hizmete açtı.

Haberin Devamı

İZMİR Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından desteklenen, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Valiliği ve İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (İZSİAD) işbirliği ile yürütülen “İzmir’in Girişimci Kadınları” projesi sevindirici sonuçlarla devam ediyor. Proje katılımcısı Firdevs Barlas’ın girişimi ile kurulan ve 12 ev kadını tarafından üretilen ürünlerin satışa sunulduğu Rosalinda Kafe, İzmir Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek ve EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Berkay Eskinazi’nin katılımıyla açıldı.

HOLDİNGLEŞME

Açılış töreninde bir konuşma yapan İzmir Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, kadınların cesaretlendirildiği sürece başaramayacağı iş olmadığını söyledi. Gevrek, proje kapsamında dört şirketin kurulduğuna işaret ederek “Şirketleşmeyi tamamladık, holdingleşmeyi bekliyoruz” diye konuştu. EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Berkay Eskinazi ise, açılışını yaptıkları işletmenin projenin ilk çocuğu olduğunu belirterek kadın gücünün her engeli aşabileceğini kaydetti. Eskinazi, projenin sonuna kadar arkasında olduklarını vurgulayarak desteklerinin süreceğini dile getirdi.

12 KADINA KATKI

Haberin Devamı

Girişimci Firdevs Barlas ise, daha önce de ev kadınlarının üretimi odaklı benzer bir proje üzerinde çalıştığını ancak İzmir’in Girişimci Kadınları Projesi sayesinde işletme açmak için cesaret aldığını söyledi. İki yıl önce büyük bir gıda firmasının genel müdür yardımcılığı görevinden emekli olduğu bilgisini veren Barlas, ürünlerinin yüzde 80’inin ev kadınlarından temin edildiğini, böylece 12 ev kadınına da mutfak masrafını çıkarma fırsatı doğduğunu aktardı. Barlas, “Çalıştığımız ev kadınları ile temel standartları oturttuk. En önemli şartımız mutfak hijyeni. Biz sipariş veriyoruz, saklama kabı ile ürün geliyor ve anında ödemesini yapıyoruz” bilgisini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!