Gençlerin Türkçe aşkı

Güncelleme Tarihi:

Gençlerin Türkçe aşkı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2008 00:00

Manisa’da Dr. Ömer Faruk Meriç İlköğretim Okulu ve Celal Bayar Üniversitesi’nden (CBÜ) bir grup öğrenci bir ay önce başlattığı "Türkçe Tabela İstiyoruz" kampanyası kapsamında 40 bin imza toplandı.

Hazırlattıkları pankartla İl Genel Meclisi toplantısına katılan öğrenciler, topladıkları imzaları önergeyle birlikte sundu. Önergede, "Atatürk’ün çıkardığı Türkçe’nin korunması kanununa özen gösterilmesi, yeni açılacak iş yerlerine yabancı tabela yasağı getirilmesi, ismi Türkçe olan iş yerlerine vergi indirimi sağlanması ve teşekkür belgesi verilmesi, ismi yapancı olan iş yerlerine ek vergi getirilmesi" istendi.

Meclis’te görüşülecek

İl Genel Meclis Başkanı AKP’li Hayrullah Solmaz ise meclisin önergeyi görüşeceğini belirterek, "Önerge Milli Eğitim Komisyonu’nda görüşülecek, daha sonra meclise gelecek. Eminim meclis üyesi arkadaşlarım da konuya gereken hassasiyeti gösterecek. Türkçe’ye gereken özeni göstermediğimiz bir gerçek. Bu gerçeği değiştirebilmek bizler için zorunluluk haline geldi. Gençlerimizin diline sahip çıkması ise ayrı bir gurur kaynağı" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!