Genç tüccar pazar arıyor

Güncelleme Tarihi:

Genç tüccar pazar arıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2011 00:00

DENİZLİ’de kısa adı GETİAD olan Genç Tüccarlar ve İşadamları Derneği üyeleri yeni pazar arayışları kapsamında Tanzanya ve Kenya’ya iş gezisi düzenledi.

Haberin Devamı

Dernek yönetiminden ve üyelerden 15 kişilik bir grubun katıldığı bir haftalık gezide Kenya ve Tanzanya’da yetkililerle ve işadamlarıyla görüşmeler yapıldı.
GETİD Başkanı Erdem Aydın, Denizlili sanayicilerin yeni pazarlar keşfetmesi, alternatif sektörlere yönelmesi için dernek olarak girişimlerde bulunduklarını belirterek, “Son gezimizde Türkiye olarak bütün pazarlara girmemiz gerektiğinin bir kez daha farkına vardık. Tanzanya ve Kenya’da demir çelik sektöründe faaliyet gösteren büyük küçük yaklaşık 20 firma ile görüşmeler yapıldı. Bu ülkeler gelişmekte olan ülke konumunda oldukları için sanayileşme ve inşaat sektörü oldukça hareketli. Hindistan, Mısır ve Çin bu ülkelere en çok mal ihraç eden ülkeler. Ama maalesef Türkiye olarak bizim bu iki ülkeye olan ihracatımız oldukça az. Biz GETİAD olarak hız kesmeden Denizlimiz için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!