Genç işsizlere fırsat

Güncelleme Tarihi:

Genç işsizlere fırsat
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2009 00:00

EBSO Başkanı Yorgancılar, sanayideki ara eleman sıkıntısını gidermek için Milli Eğitim Bakanlığı ile “Mesleki Eğitim Zirvesi” düzenleyeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

EGE Bölgesi Sanayi Odası Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı’na İşkur İzmir İl Bölge Müdürü Süleyman Boyacıoğlu ve İzmirli işkadını Siren Ertan Çarmıklı da konuk olarak katıldı. EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, geçtiğimiz hafta EBSO heyeti ile birlikte Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya yaptıkları ziyarette sanayideki ara eleman sıkıntısını çözmek için İzmir’de bir mesleki eğitim zirvesi düzenleme kararı aldıklarını söyledi.

Ekim ya da Kasım’da büyük zirve

Bakanlık ile ortaklaşa gerçekleştirilecek olan zirvenin önümüzdeki ekim veya kasım ayında yapılmasının planladığını açıklayan Yorgancılar, zirvede hem özel sektör, hem de kamu alanındaki üst düzey yetkililerin katılımıyla ara eleman sıkıntısının gündeme taşınacağını ifade etti.
Eğitim nasıl olacak
Yorgancılar, “Zirvede Meslek Yükselokulları ve Meslek Liselerinin müfredatının nasıl olması gerektiği ortaya konulacak. KOBİlerin en büyük sıkıntısı eğitimli ara eleman bulma. Bu zirvede bu sorunun nasıl çözüleceği masa yatırılacak. OSB’lerde Mesleki eğitim nasıl olacak? Biz sanayiciler olarak mesleki eğitimden ne istiyoruz, bu tür konular zirvede ele alınacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!