Gemi atıkları ihraç edilecek

Güncelleme Tarihi:

Gemi atıkları ihraç edilecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2013 00:00

Çanakkale Lİman İşletmesİ A.Ş., boğaz girişinde gemilerden alıp tesislerinde ayrıştırdığı petrol türevi atıkları Avrupa’ya satarak, denizleri kirlenmek kurtarırken, döviz de kazandıracak.

Haberin Devamı


Çanakkale Liman İşletmesi A.Ş’nin 2011’de 18 milyon 817 bin 125 lira olan cirosu geçen yıl 25 milyon 450 bin 262 liraya yükseldi. Genel Müdür Ali Aktoprak, en büyük faaliyet alanlarının liman sahası içinde kurulu olan Atık Toplama, Depolama ve Ayrıştırma Tesisi olduğunu belirterek, yeni hedeflerinin yurtdışına atık ihracatı olduğunu anlattı. Aktoprak, bunun için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gerekli izinleri aldıklarını ve ilk ihracatı Yunanistan’a yapacaklarını belirtti.
Deniz kaynaklı atıkların Türkiye’de ilk kez Kepez Limanı’ndan ihraç edileceğini belirten Aktoprak, “Atıkların daha farklı şekillerde ekonomiye kazandırılması hususunda AR-GE çalışmalarımız devam ediyor. TÜBİTAK projeleri oluşturduk. Bu yıl içinde öncelikle karayoluyla Yunanistan’a ilk ihracatı gerçekleştireceğiz. Sonrasında ise deniz yoluyla Belçika ve Portotekiz’e ihracat hedefimiz var. Bilindiği gibi Türkiye’ye atık ithalatı izni verilmiyor. Türkiye’den ise yurtdışına ilk atık ihracatını biz yapmış olacağız. Denizden elde edilen bu atıkların yurtdışına ihracatı bizim için bir avantaj oluşturacak” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!