Gelinlik ihracatına alım heyeti dopingi

Güncelleme Tarihi:

Gelinlik ihracatına alım heyeti dopingi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2012 00:00

Avrupa’nın en büyük Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı olan IF Wedding Fashion İzmir, Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’na, Ekonomi Bakanlığı Koordinatörlüğü’nde, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen “Gelinlik Alım Heyeti Organizasyonu”na Rusya, Tataristan, Azarbeycan ve İspanya’dan 8 ithalatçı firma katıldı.

Haberin Devamı

41 Türk gelinlik üreticisi firma ithalatçılarla 300’ün üzerinde ikili iş görüşmeleri yaptı.

IF Wedding Fashion İzmir, 6. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’na yönelik düzenlenen “Gelinlik Alım Heyeti”nde farklı ülkelerden büyük alıcıları ağırladıklarını belirten Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Burak Sertbaş, Türk hazırgiyim ve konfeksiyon ihracatında zayıf olunan kuzey ülkelerine ihracatın bu organizasyon sonrasında artmasını beklediklerini kaydetti. Fuarı kapsamında 4. kez alım heyeti düzenlediklerini ifade eden Sertbaş, “Geçtiğimiz yıllarda yoğun olarak Ürdün, Tunus, Fas, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail’den alıcıları ağırladık ve Türk gelinlik sektörü bu alım heyetleri sayesinde bu ülkelere ihracatta ciddi sıçrama gösterdi. Bu yılki organizasyona Rusya, Tataristan, İspanya ve
Azerbaycan’dan 8 alıcı katıldı. 41 ihracatçı firmamız 300’ün üzerinde ikili görüşmeler yapacak ve bu ülkelere ihracatımızda artış olacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!