Geleceği koruyalım

Güncelleme Tarihi:

Geleceği koruyalım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2010 00:00

Dünya Çevre Günü nedeniyle Ege Bölgesi’nin çeşitli yerlerinde etkinlikler düzenlendi. Gelecek kuşaklar düşünülerek kirletmekten, savurganlıktan kaçınılması ve saygı istendi.

Haberin Devamı

DÜNYA Çevre Günü nedeniyle, Ege’nin çeşitli yerlerinde etkinlikler düzenlendi, duyarlı olunması istendi.
Muğla Çevre Geliştirme Derneği Başkanı Nihal Yılmaz, Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Muammer Tuna ve çevreciler Sınırsızlık Meydanı’nda bir araya geldi. Çevrecilere, pankartlar taşıyan öğrenciler de destek verdi.

Yılmaz, naylon ürünlerin ve torbaların doğaya verdiği zarara dikkat çekti, “Çevreyi ve doğayı kirleten naylon ve plastik ürünlerin yok olması binlerce yılı buluyor. En azından en çok kullanılan naylon torbaları bezden yapalım” dedi. Çevreciler, meydanda bez torbalar da dağıttı.

8 Haziran’da eylem

Bodrum’da, çevre sorunlarına, doğa tahribatına, bitki ve hayvan türlerinin neslinin tüketilmesine karşı kamuoyunun dikkatini çekmek, halkın katılımını geliştirmek ve politikacıları yönlendirmek amacıyla, İskele Meydanı’nda etkinlmik düzenlendi. Bodrum’un doğa ve koylarının fotoğrafları bulunan, “Hayalleri yıkmak için tek bir bina yeter”, “Binlerce yıldır korunanı bir günde yok etmeyin”, “İnadına Kissebükü, inadına mavi yol”, “Kültürel mirasımızı geleceğe taşıyalım”, “Önce envanter ve kıyı planlaması, sonra yatırım”, “Mavi yolculuğun başlangıç noktası Kissebükü’nde yapılaşmaya hayır” ve “Kamu yararı mı, yatırımcı yararı mı?” yazılı döviz ve pankartlar açıldı, sloganlar atıldı. Etkinlikte 4,5 yaşındaki Tan Erko, en küçük katılımcı oldu, taşıdığı dövizi bırakmadı.

Gitar ve müzik desteği

Hacettepe Üniversitesi Konservatuvar Bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Melisa Sarıusta da etkinlikte gitar ve mızıkası ile konser verdi, etkinliğe renk kattı.
Mavi Yol Girişimi Platformu Sözcüsü Filiz Dizdar, Dünya Çevre Günü’nün ana sloganının, ‘Birçok Tür, Bir Tek Gezegen, Bir Tek Gelecek’ olarak belirlendiğini belirtti, “Salı günü elimizdeki en güzel ve bakir koylardan olan Kissebükü’ne yapılacak ve doğayı tarihi cehenneme çevirecek 200 milyon dolarlık oteli protesto etmek amacıyla 40 sivil toplum örgütü ve yaklaşık 2 bin kişi ile denizden ve karadan eylem gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

20 yıl bir salonda

Marmaris Turizm ve Çevre Gönüllüleri Grubu, Belediye Sergi Salonu’nda 20 yıldır yapılan çalışmaların basına yansıyan önemli manşetleri sergiledi. Kurdeleyi kesen Muğla Valisi Fatih Şahin, çevresel etkinliklerin her zaman arkasında olacaklarını belirtti.
Grup Başkanı Filiz Ersan, yeşili ve maviyi soldurmamak adına herkesin duyarlılığını ve önceliğini kazanmak istediklerini kaydederek, “Çevreyi koruma mücadelemiz sırasında 5 vali, 7 kaymakam, 2 belediye başkanı ile çalıştık. Dikkatimizi çeken çevre katliamları ile ilgili kırmızı dosyaları Ankara’ya göndererek, dikkatlerini çektik. Düzeltmelerini istedik ve güzel sonuçlar aldık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!