Gazilerin gurur günü

Güncelleme Tarihi:

Gazilerin gurur günü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2011 00:00

GAZİLER Günü tüm yurta olduğu gibi Ege’de de kutlandı, duygu dolu anlar yaşandı.

Haberin Devamı

 İzmir’de, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Vali Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, şehit ve gazi derneklerinin temsilcileri, üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Konuşmaların ardından, Bakanlar Kurulu kararıyla ‘Devlet Övünç Madalyası’ almaya hak kazanan, şehit jandarma uzman çavuş Bünyamin Özcan’ın madalyasını, ilköğretim okulu öğrencisi oğlu Musa ve eşi Nazan Özcan aldı. Ayrıca,  polis Sacit Kastatı, jandarma astsubay kıdemli başçavuş Hamdi Ergun Çetin ve jandarma astsubay üstçavuş Beşir Zeytin’ine madalya takıldı. Polis memurları Hüseyin Kılıçarslan ve Engin Kılıçaslan’ın madalyaları da Kocaoğlu tarafından verildi.

Gözyaşlarıyla aldı

Çanakkele’deki kutlamaya 81 yaşındaki Kore Gazisi Ramazan İçen’in, Osman Ünver’le birlikte anı madalyasını alırken akıttığı gözyaşları damgasını vurdu. Bir süre önce hayatını kaybeden Mehmet Başaran’ın madalyasını ise kızı Sıdıka Ülgen aldı. Kıbrıs gazileri Lütfü Kurt, Hüseyin İlhan, Hüseyin Şiher, Hayati Katırcı, İsmail Çan’a da anı madalyaları verildi.

Haberin Devamı

Muğla’da da geçen yıl Tunceli’de teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen jandarma er Adem Şimşek’in ailesine, madalya, rozet ve berat verildi. Törende baba Ramazan Şimşek ve anne Müzeyyen Şimşek duygu dolu anlar yaşadı.

Manisa’da, şehit uzman çavuş Mete Han’ın babası Osman Han’a, şehit polis Halil Taşçı’nın üç yaşındaki oğlu Muhsin Samet Taşçı’ya, gazi jandarma er Mahmut Yiğit’e, jandarma er Ünal Çömentepe’ye, polis Mustafa Selim Daldal’a ve polis Bekir Aşçı’ya, devlet övünç madalyasıyla beratlar takdim edildi. Törende ayrıca Kore Savaşı’na katılan gazilere de Kore Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı’nca gönderilen madalyaları verildi.

Yürekleri burktular

Balıkesir’deki törende ise şehit polis memurları İlhan İlmeç’in kızı İrem (3) ile İbrahim Yüce’nin kızı Beyza (5) ilgi odağı oldu. Minik kızlardan babası şehit düştüğünde henüz anne karnında olan Beyza, madalyasını gururla gösterdi. Vali Yılmaz Arslan, Sevim İmleç’e iş sözü verdi. Törende ayrıca vazife malulü polis memurları Erkan Asma ve Hüseyin Demirel ile gazi jandarma kıdemli başçavuş Murtaza Yıldırım’a da madalyaları takdim edildi. ? DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!