Gaziemir’de Telingün Balçova’da ise Duru

Güncelleme Tarihi:

Gaziemir’de Telingün Balçova’da ise Duru
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2011 00:00

AK Parti İzmir ilçe kongrelerinde iki ilçenin daha başkanı belli oldu. Gaziemir’de, Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı’nın tavsiyesiyle aday olan Sabır Telingül 172 oy alarak ilçe başkanı seçildi.

Haberin Devamı

Telingül’ün rakibi Kadir Atalık ise 128 oyda kaldı. Balçova’da ise mevcut başkan Oktay Duru, ilçe teşkilatının güvenoyuyla tekrar başkanlık koltuğuna oturdu.

Karşıyaka ertelendi

Bu arada, dün yapılması gereken, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın da katılacağı Karşıyaka İlçe Kongresi ise son anda ertelendi. AK Parti İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Bugün (dün) yapılacağı duyurulan Karşıyaka İlçe Kongresi, genel merkezimizce görülen lüzum üzerine ertelenmiştir” denildi.

Telefonlara çıkmadı

İptalin, Genel Merkez’in desteğiyle tek aday gösterilen İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt’un, yönetim kurulu listesine müdahale olmaması için üç gündür telefonlarını kimseye açmamasından kaynaklandığı öne sürüldü. İl yöneticilerinin Bozkurt’un listesindeki bazı isimlere karşı çıktığı, Bozkurt’un da telefonları açmayıp yakın çevresine, “Listemi yaparken kimseye sormam” dediği iddia edildi. Bozkurt, Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Cantimur’un da telefonlarına çıkmayınca teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem kongreyi erteledi.

Savaştepe’de Tavşan

Haberin Devamı

Öte yandan, Balıkesir Savaştepe İlçe Kongresi’nde de başkan Evkan Tavşan, 219 delegenin tamamının oyunu alıp seçimden güven tazeleyerek çıktı. Yeni yönetim Galip Akkoca, Yücel Canbaz, Fatma Doğan, Zülfiye Arslan, Aynerin Ekici, Gökhan Kaçar, Güray Koyuncu, Ali Kaynak, Saffet Özer, Hamdi Genç, Bahattin Uysal, Adnan Gezer, Erol Gül ve Zeki Beygirci’den oluştu. 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!