Fuar'ın onur konuğu belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Fuarın onur konuğu belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2012 12:26

81. kez kapılarını açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı'nın bu seneki onur konuğu şehri açıklandı.

Haberin Devamı

İzmir Enternasyonal Fuarı'nda, 2005 yılında başlayan ‘Onur Konuğu İl’ uygulaması bu yıl Hatay ile sürüyor. Hatay, 81. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda, sanayi ve ticaretinin yanı sıra tarihi, kültürü, mutfağı ve el sanatları gibi zenginlikleriyle tanıtılacak.

Türkiye'nin ilk uluslararası fuarı olan ve bir genel ticaret fuarı niteliği taşıyan İzmir Enternasyonal Fuarı, 81. kez düzenleniyor. Fuar bu yıl 31 Ağustos-9 Eylül 2012 tarihleri arasında İzmir Kültürpark'ta gerçekleştirilecek. Türk fuarcılık tarihinin mihenk taşı olan İzmir Enternasyonal Fuarı, kültür, sanat, ticaret ve eğlencenin buluşma noktası olacak. Fuar'da önceki yıllarda sırasıyla Mardin, Uşak, Çorum, Karabük, Çanakkale, Gaziantep ve Denizli “onur konuğu il” olmuştu.

İZFAŞ Genel Müdür V. Mehmet Şakir Örs, Hatay'a ev sahipliği yapmaktan ve fuarın onur konuğu ili olarak yer almasından memnuniyet duyacaklarını belirtti. İzmirlilerin Türkiye'nin gidip görmedikleri şehirlerini daha yakından tanıması ve 60 ülkenin temsilcilerine sadece İzmir'i değil, Türkiye'nin bir başka kentini, Anadolu'nun o uçsuz bucaksız zenginliğini pek çok yönüyle gösterebilmek açısından Onur Konuğu İl uygulamasının önemini vurgulayan Örs, “Onur konuğu kentimiz Hatay tarihi geçmişi, yöresel kültürü, etnik yapısı, yemekleri, el sanatları, sanayisi, ticareti, örf ve adetleri kısacası, her yönüyle kendisini tanıtma ve sergileme imkanını İzmir Fuarı'nda bulacak. Hatay, Onur Konuğu ilimiz olarak organizasyonumuza renk katacak” dedi.

Haberin Devamı

Hoşgörü kenti
Hatay, insanlığın ilk yerleşim yerlerinden biri, geçmişten günümüze farklı kültürlerin ve farklı inançların bir arada yaşadığı, birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış barış, kardeşlik ve hoşgörü kenti, Türkiye'nin Ortadoğu'ya, Ortadoğu'nun da Anadolu'ya, Akdeniz'e ve Avrupa'ya açılan kapısı olan bir kent olarak dikkat çekiyor. Medeniyetler Buluşması'nın ilk olarak gerçekleştiği il, Anavatan'a katılan son toprak parçası, inanç turizminin önemli destinasyonlarından biri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Marka Kent Projesi kapsamındaki 15 ilden biri, sanayi ve ticarette önemli bir merkez olan Hatay, bu yıl İzmir Fuarı'nın onur konuğu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!