Fuarın gözdesi Çeşme

Güncelleme Tarihi:

Fuarın gözdesi Çeşme
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2009 00:00

Yunanistan’ın Selanik kentinde düzenlenen ve Güney Avrupa’nın en büyük turizm fuarlarından biri olan 25. Uluslararası Philoxenia Turizm Fuarı’na Çeşmeliler damgasını vurdu. Türkiye standında Çeşme ve İzmir tanıtıldı.

Haberin Devamı

Tanıtıma İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Süslü, Çeşme Turizm Şube Müdürü Osman Kabasakal, Sisus Hotel Genel Müdürü Ebru Akyürek, Babaylon Oteli Genel Müdürü Nihat Levent başta olmak üzere TURSAB temsilcileri, Sun Express Hava Yolları ve seyahat acenteleri katıldı.
İzmir’i tanıttılar
Çeşme Turizm Şube Müdürü Osman Kabasakal, son yıllarda Çeşme - Sakız (Chios) hattını kullanarak Türkiye’ye gelen Yunan turist sayısında büyük artış olduğunu belirterek, bunda tanıtımın büyük etkisinin görüldüğünü söyledi. Uluslararası Selanik Philoxenia Turizm Fuarı’na ilk kez katıldıklarını vurgulayan Osman Kabasakal, “Hem Çeşme Ulusoy Limanı’nda, hem de şehir merkezindeki turizm ofislerimizde Yunan dostlarımıza her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Şimdi de Çeşme - Sakız hattının tanıtımı için bu fuara geldik. Bu hat, zaman içinde tanınmasıyla özellikle Balkan ülkeleri için çok işlek bir güzergah haline gelecek” diye konuştu.Kabasakal, günümüzde gayet ekonomik bir şekilde seyahati tercih ederek Edirne Kapıkule’den karayoluyla sadece İstanbul’a gelen ve dönüşte İpsala’dan giderek Yunanistan’ı da görme fırsatı bulan Balkan ülkeleri turistleri için Çeşme - Sakız hattının çok iyi bir alternatif oluşturduğunu kaydetti. Kabasakal, “Tüm seyahat giderlerine çok az bir ek ücretle sadece İstanbul değil, İzmir ve Ege bölgesini görme fırsatı sağlayan turlar artık daha revaçta. Dönüş güzergahı olarak da Çeşme - Sakız hattını kullanıyorlar” dedi. Fuara katılan Çeşmeliler dönüşte Atina’da da çeşitli seyahat acentaları ile görüşerek Çeşme’yi ve İzmir’i tanıttılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!