Fuar’a giriş bedava oluyor

Güncelleme Tarihi:

Fuar’a giriş bedava oluyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

Uygulama Ağustos'ta

FUAR Kültürpark alanına giriş İzmirlilere ücretsiz olacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Fuar'ı çevreleyen duvarların yıkılmayacağını, ancak ücret itibariyle vatandaşın önündeki duvarın kısa bir süre sonra kaldırılacağını açıkladı.

Gönüllü kartı

BÜYÜKŞEHİR Belediye Meclisi'nde konuşan Ahmet Piriştina, İZFAŞ'ın bu konudaki çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu, İzmirlilerin Kültürpark alanını sahiplenmeleri amacıyla yaygın şekilde dağıtılacak ‘‘Gönüllü Kültürpark görevlisi kartı’’ hazırladıklarını söyledi.

AĞUSTOS'tan itibaren başlayacak uygulamaya göre, iki fotoğrafla birlikte İZFAŞ'a başvuracak herkese, ücretsiz karttan verilecek. 26 Ağustos-10 Eylül arasında gerçekleşen Uluslararası İzmir Fuarı süresi dışında karta sahip İzmirliler para ödemeden Fuar’a girebilecek.

Yeni yaya girişleri

PİRİŞTİNA, Fuar'ın 5 kapısına ek olarak yaya girişi için yeni geçiş yerleri açılacağını da belirterek, Basmane'de yıkılan Gümrük depolarından başolan yer ile 26 Ağustos ile Lozan Kapısı arasındaki alanda otoparka izin verileceğini, ancak ücretin yüksek tutulacağını söyledi.

İZFAŞ yetkilerine kısıtlama getirildi

BÜYÜKŞEHİR Belediye Meclisi, geçmişte İZFAŞ ile yapılan Fuar sözleşmesinde değişikler yaparak İZFAŞ'ın yetkilerini kısıtladı. Başkan Ahmet Piriştina, buna gerekçe olarak, geçmişte İZFAŞ'ın görevi ve yetkisi olmadığı halde çeşitli aktivite merkezlerini kiraya vermesini gösterdi. Değişikliğe göre İZFAŞ, Fuar projesinin hayata geçirilmesi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan izin alarak ihtisas fuarları organize etmek, temizlik, güvenlik, bakım ve onarımlardan sorumlu olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!