Foça'yı marka yapmak için oy istedi

Güncelleme Tarihi:

Foçayı marka yapmak için oy istedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2014 01:13

İZMİR'in Foça İlçesi'nde iki dönemdir belediye başkanlığı görevini sürdüren CHP'li Foça Belediye Başkan Adayı Gökhan Demirağ, Foça'yı marka kent haline getirmek için üçüncü kez başkan olmak istediğini açıkladı.

Haberin Devamı

Turizm ve tarım alanında gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Foça bırakmak istediklerini söyleyen CHP'li Foça Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Gökhan Demirağ, 31 yaşında belediye başkanı olduğunu, kapanan 3 belde ve 4 orman köyünün dahil olmasıyla farklı bir belediyecilik stratejisi uyguladıklarını dile getirdi.

Yasa ile birçok yetkinin ellerinden alındığını vurgulayan Demirağ, sıkıntılı bir dönemi atlattıklarını anlatarak "Yeni Foça'da yat limanı için çalışmalar sürdürülüyor. Foça Midilli hattının tekrar açılması için yoğun uğraş veriyoruz. Büyükşehir Belediyemiz çok süratli vapurlar aldı. Biri bu yıl hizmete girerek Konak-Foça seferlerini başlatacak. Yaz aylarında Foça, Mordoğan ve Karaburun arasında yapılan deniz ulaşımı devam edecek" dedi.

Haberin Devamı

'Yeryüzü Pazarı' unvanını kazanan ilk ilçe olduklarına dikkat çeken Gökhan Demirağ, Bağarası'nda entegre soğuk hava tesisi ile Foça balığını, Gerenköy'de ise sütü ön plana çıkaracaklarını kaydetti. Bağarası'nda Ege'deki tek tahıl kurutma tesisini faaliyete geçirdiklerini hatırlatan Başkan Demirağ, "Özellikle kuzeyden üzerimize gelen sanayi konusunda direniyoruz ve direnmeye devam edeceğiz. Hayvancılığın, tarımın ve turizmin ön planda olduğu vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşayabileceği bir kent yaratacağız" diye konuştu.

"TURİZMİMİZİ ÇEŞİTLENDİRECEĞİZ"
Club Med arazisinin imar planını yapma yetkisi aldıklarını açıklayan Demirağ, Foça'yı turizmdeki canlı günlerine döndüreceklerini belirtti. Gökhan Demirağ, butik bir kent vizyonuyla turizmi 12 aya yaymak istediklerini söyleyerek, "Foça ve Yeni Foça'daki taş evler restore edilerek butik oteller açılmaya başlandı. Foça, Yeni Foça arasındaki güzel koyların ve bölgenin Turizm Teşvik Bölgesi kapsamına alınması ile ilgili olarak çalışmalarımız var. Turizmi uzun vadeli düşünüyoruz. Sağlık turizmi ve termal su ile ilgili çalışmalara MTA ve özel kuruluşlar tarafından devam ediliyor. Büyük bir gençlik merkezi ile Bağarası bölgemizi spor turizminin merkezi yapacağız. Rüzgar ve yelken ile de turizmimizi çeşitlendireceğiz" dedi.

Haberin Devamı

UNESCO dünya mirası geçici listesindeki Osmanlı Sur Duvarları Projesi'nin bitmek üzere olduğunu ifade eden Demirağ, 3 yel değirmeninden birinin orijinal haline getirildiğini söyleyerek şöyle konuştu:
"2015 yılında Athena Tapınağı ayağa kalkacak. Herodot duvarı ve Antik tiyatronun gün ışığına çıkarma çalışmalarımız sürüyor. İlçemize kazandırılacak müze ile Arkeo Kent projemiz tamamlanacak. Foça turizmde emin adımlarla ilerliyor. İlk 2 dönemde gerçekleştirilen projelendirme ve hazırlık çalışmalarımız, görsel olarak hayata geçecek. Halkımız 2 dönem bize güvendi desteğini verdi. Yeniden göreve talibiz, Halkımızın desteği ile el ele Foça'yı marka kent haline getireceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!