Foça'da festival çoşkusu

Güncelleme Tarihi:

Foçada festival çoşkusu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2014 01:11

İZMİR'in Foça İlçesi'nde, bu yıl 9'uncusu düzenlenen Uluslararası Foça Kültür, Sanat ve Balıkçılık Festivali"nin ilk etkinliği, Yenifoça Mahallesi'nde yapıldı. Dört gün sürecek etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Haberin Devamı


9. Uluslararası Foça Kültür, Sanat ve Balıkçılık Festivali, Yenifoça Eski Belediye Binası Önü'ndeki mangalda balık ekmek partisiyle başladı. Etkinliğe ilgi büyük oldu. Binlerce kişi, kurulan mangalda pişirilen balık ekmeklerle karnını doyurdu. Diyarbakır Yöresi Halk Oyunları Ekibi ile konuk Polonya ve Sırbistan'ın halk oyunları ekiplerinin gösterileri etkinliğe renk kattı. Halk oyunları ekipleri ve etkinliğe katılanlar CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ile 'dostluk halayı' çekti.
Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Demirağ, "Bugün 9'uncu Uluslararası Foça Kültür, Sanat ve Balıkçılık Festivali"nin ilk günü. Aynı zamanda Foça'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92'inci yıldönümü. Bir kez daha, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi, rahmet ve şükranla anıyorum. Dolu dolu 4 gün sürecek bir festival gerçekleştireceğiz. Foça Su Ürünleri Kooperatifimiz'in destekleriyle, sizlere balık-ekmek ikram ediyoruz. Etkinliklerimiz, diğer günlerde de dopdolu olacak" dedi.
Yenifoça'daki ilk etkinlik sonrası Engelsiz Yaşam Sportif Faaliyetleri kapsamında, Boccia Turnuvası da düzenlendi. Festival kapsamında akşam ise saat 19.00'da Eski Barbaros Büfe Önü'nde başlayıp, Cumhuriyet Meydanı'nda sona erecek olan kortej yürüyüşü yapılacak.
Ardında Cumhuriyet Meydanı'nda, Karşıyaka Belediyesi Halk Oyunları Gurubu, Midilli Arion Halk Oyunları Ekibi, Kökler Uluslararası Profesyonel Dans Grubu ve Foça Belediyesi Dans Kursu öğrencileri gösteriler sunacak. Saat 21.00'de ise Yönetmen Yurdakul Kabasakal'ın "Festival Fokai" belgesel filmi gösterilecek. Şair Namık Kuyumcu'nun şiir dinletisi ile devam edecek etkinliğin ilk günü Düş Gezginleri Grubu'nun konseri ile sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!