Foça, Rock-A Festivali'ne hazır

Güncelleme Tarihi:

Foça, Rock-A Festivaline hazır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2012 00:00

Her aşaması gönüllülük ilkesiyle organize edilen, “Dayanışmanın Festivali” anlayışı, “Deniz, Kum, Güneş Bu Festival Beleş” Parolasıyla “2007 yılından beri ücretli diğer festivallere alternatif olarak yapılan Rock-A Festivali'nin 6'ncısı Foça Acar Kamping'te gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

3-5 Ağustos 2012 tarihleri arasındaki etkinlikte geçen yıllardaki gibi çalışma ve paylaşım atölyeleri ile rock gruplarının konserleri ön planda olacak. Bu yıl çalacak grupların arasında Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan gelen Salia Balia Band'da yer alacak. Karşı Bisiklet Grubu 2009 yılından beri yaptığı gibi İzmir'den festival alanına pedal basarak gelecek. Her yıl değişik bir konuya dikkat çeken rock tutkunlarının bu yılki sloganı ise “Benim Enerjim Bana Yeter” olacak.


ATÖLYELER KURULACAK
Festival kapsamında, Amazon Dövme, Bornova Barış Gücü Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Çağdaş Özürlüler Yaşam Derneği, Düş Yola, Düşünbil IM Yayınları, Falafel Yapım, Fotoğraf, Geri Dönüşüm Tasarım, Goizm İzmir Go Oyuncuları, İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği, İzcilik Atölyesi, İZÇEV, İzmir Anarşist Tutsaklara Özgürlük İnsiyatifi, İzmir Müzisyenler Derneği, Mülteci-Der, Mülksüzler, Şarap Yapım, Likör Yapım, Siyah Pembe Üçgen, Sokakta İnsiyatifi, Taraftar Hakları Derneği, Tişört Boyama, Uluslararası Af Örgütü Türkiye temsilciliği atölyeleri kurulacak.
Yeryüzüne Özgürlük Derneği, Yoga Atölyesi, Zeitgeist Topluluğu ve 1 Milyon İzmirli Termik Santral İstemiyor grubu etkinliklerle seslerini duyurmaya çalışacak. Hayvan Özgürlüğü ve Vejeteryan Masası'nca “Et Cinayettir-Vejeteryan Bir Dünya Mümkün”, Karşı Bisiklet Grubu “Muhalif Pedallar” söyleşilerini gerçekleştirecek, Baki Murat Top karikatürlerini sergileyecek. Makine Mühendisleri Odası Tiyatro Topluluğu “Kentin Oyuncuları”, Kule Sakinleri, Oyun Atölyesi, Pandomim, Ritim atölyeleri oyun ve gösterilerle sahne alacak. Voleybol Turnuvası'nda ter dökecek katılımcılar konserler bitince, “Rock-A Suare” de film izleyecek.

Haberin Devamı


ÇOK SAYIDA GRUP KONSER VERECEK
18.00'da başlayacak ve 01.00'a kadar sürecek üç günlük konserler programında yer alan gruplar ise şöyle:
“Sky Crawlers, Necropolis, Ambulans, Bang, Deli Gömleği, Yavuzcan Çetin & Durmayan Orkestra, Salia Balia Band (Midilli), Ters Açı, Aysu & 4. Dünya, Takatuka Band, Adrenalin, Flört, Entu, Mavi Sakal (Karapaks), Nayah Sound System, Badoboombox, Red House, Meriva, Eski Bando, Enzo Ikah, Bandista, Rainbow Box.”

Haberin Devamı


FESTİVAL ALANINDA ÇADIR SATIŞI OLACAK
Rock-A'ya katılarak çadırlarında kalmak isteyenler, 2 Ağustos 2012 Perşembe günü Saat 12.00'dan itibaren alana alınmaya başlayacak.
İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden kalkan Foça-İzmir midibüsleri ya da İzmir'den Aliğa'ya sefer yapan İzmir Banliyö trenleri ve Hatundere'den 744 No'lu aktarma otobüsünü kullanarak Foça'ya geldikten sonra Foça-Yeni Foça minibüslerini kullanarak festival alanı olan Acar Kamping'e ulaşmak mümkün.
Çadır satışı da yapılacağı öğrenilen festival alanında, yeme içme ihtiyaçları kurulan standlar ve mutfaktan uygun fiyatlarla temin edilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!