Fiyata rekabet baskısı

Güncelleme Tarihi:

Fiyata rekabet baskısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2014 01:32

Perakende satışlara iki yıl önce Söktaş’ın Moova’sı yüksek kaliteli süt ürünlerinin değer fiyata ulaşmamasından dertli.

Haberin Devamı

AYDIN’ın Söke ilçesinde Moova markasıyla üretim yapan Söktaş, ilk çeyrek raporunu tamamladı. Raporda, çiğ süt fiyatının artması ve yem maliyetinin düşmesine rağmen yoğun rekabet koşullarından dolayı yüksek kaliteli süt ürünlerinin pazarda hak ettiği fiyatlara ulaşmadığı vurgulandı.

Önleme rağmen

Üretim tesisleri Söke’de, merkezi İstanbul’da bulunan, 2011 yılında İzmir, İstanbul ve Bursa’da peynir ve süt üzerine ticari satışlarına başlanan Moova Gıda hakkında da bilgi veren Söktaş yetkilileri, şöyle dedi; “Organize perakendede 2012 başından itibaren ciddi bir rekabet ve fiyat indirim ortamı oluşmuştur. 2012 yıl sonuna doğru fiyatlarda iyileşme başlamıştır. Moova Gıda ürünleri tat ve bilinirlik ölçülerinde önemli mesafe kat etmiştir. Coğrafi yayılım ve tanıtım konusunda adımlar atılmaktadır. 2013’te dağıtım kanalları ve mevcut ürün yelpazesi gözden geçirilmiş, rekabetçi olmayan ürünler azaltılmış veya kaldırılmıştır. Ürün ve müşteri çeşitlendirmesi çalışmaları devam etmektedir. Bütün bu önlemlere rağmen Moova markasıyla faaliyet gösteren iştirakimiz pazarda yoğun rekabet koşullarından olumsuz etkilenmeye devam etmektedir. Efeler Çiftliği’nde en yüksek kalite standardına göre üretilip işlenen süt ürünlerimiz pazarda hak ettiği fiyatlara ulaşmakta zorlanmaktadır.”

Haberin Devamı

YENİLEBİLİR ENERJİ

Söktaş markasıyla Türkiye’nin yanı sıra Hindistan’da da kumaş üreten, Moova markasıyla süt ürünleri, Efeler Çiftliği ile de tarım sektöründe faaliyet gösteren Söktaş’ın değerlendirmesinde en önemli yeri “tarım-süt işleme kolu” tuttu. Geçen yıl artan mısır rekoltesiyle yem fiyatlarının düştüğünü, maliyetlerin azaldığını belirten yetkililer, 2009’dan beri yaptıkları genetik seleksiyon ve reformasyon süreci ile süt veriminin de arttığını kaydetti. Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında gerçekleşen çiğ sütte fiyat artışının yılın ilk çeyreğine olumlu katkı yaptığını da dile getiren yetkililer, Efeler Çiftliği’nin gübrelerinden yenilenebilir enerji üretimi için denemelerin 2013’te yapıldığını hatırlattılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!