Finans sektörüne istihdam çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Finans sektörüne istihdam çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2010 00:00

Krizle birlikte firmaların net karının yarıya indiğini belirten EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, istihdam çağrısının, krizde yüksek karlar elde eden finans sektörüne de yapılmasını istedi.

Haberin Devamı

KÜRESEL krizin yarattığı hasarın giderilmesinin zaman alacağını söyleyen sanayiciler, rakamların hala iç açıcı olmadığını belirtti. Reel sektörün 90 milyar TL’ye ulaşan vergi ve prim borcu bulunduğunu anlatan Yorgancılar, krizle birlikte firmaların net karının ortalama yüzde 50 gerilediğini belirtti.

Yükler azaltılmalı

Başbakan Erdoğan’ın TOBB’a yaptığı “Her üye bir kişi istihdam etsin” çağrısının, krizde yüksek karlar elde eden finans sektörüne de yapılmasını isteyen Yorgancılar, istihdam artışının ancak istihdamın önündeki yüklerin azaltılmasıyla mümkün olacağını kaydetti. Yatırım, üretim ve istihdamın önemine dikkat çeken Yorgancılar, kalıcı çözümlerin ancak bu üçgen etrafında yapıldığı sürece fayda sağlayacağını ifade etti.

Kaplumbağa hızı

2009 yılında yüzde 4,7 küçülen Türkiye’nin son üç aylık dönemde yüzde 6 oranında büyüdüğünü, ikinci çeyrekte çift haneli, yıl sonunda da yüzde 5’lik büyüme beklentisinin hakim olduğunu dile getiren Yorgancılar, “Kaplumbağa misali yavaş ilerleyen bir iyileşme sürecinde bulunmaktayız” dedi.

Haberin Devamı

Çelik tesisleri gençlere açılıyor

EGE Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu öğrencileri, okullarında öğrendiklerini fabrikada uygulama imkanı bulacak. Bu sayede demirçelik sanayi de ara eleman ihtiyacını karşılayacak.  Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Candeğer Yılmaz ile Özkan Demir Çelik Sanayi A.Ş. Başkanı Mustafa Özkan arasında protokol imzalandı. Bergama Meslek Yüksekokulu öğrencileri topraktan çıkarılan maden filizleri ile hurdanın işlenerek hammadde ve mamul maddeye dönüştürülmesi aşamalarında metalurji mühendislerine yardım edecek.

Aliağa kadınları model oluşturdu

EV kadınlarını beş yıl önce biraraya getirip üretime yönlendiren, ardından ürünlerin satışı için kooperatif kuran, Eldans markasını yaratıp, e-ticaretle tüm ülkeye satışını sağlayan Aliağa Ticaret Odası (ALTO), Türkiye’ye model oldu. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Komitesi, kadınlara yönelik çalışmaları yerinde incelemek için geldiği Aliağa’da, ALTO Başkanı Adnan Saka ile görüştü. Komite Başkanı Sevtap Engin, “Keşan’da 30 kişilik bir komite kurduk. Yöreselleşmeden evrenselleşemeyiz diye düşünüyor, ekonomide üretenler olmak istiyoruz. Bu amaçla hem ufkumuzu genişletmek, hem de ülkenin başka yörelerinde kadınlar için neler yapıldığını görmek için yola çıktık. Aliağa’dakine benzer çalışmaları gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!