Fıkra gibi

Güncelleme Tarihi:

Fıkra gibi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2014 01:17

KARABAĞLAR Belediyesi’nde bir önceki yönetimin projesi Nasreddin Hoca Heykeli, Hoca’nın fıkralarına taş çıkartacak bir hikayeyle aylardır bekliyor. Görenler, kafası ve elleri olmayan heykelin neye benzediğini çıkarmaya çalışırken; yeni Başkan Muhittin Selvitopu, bir aksilik çıkmadığı takdirde yarım kalan projeyi 2-3 aya kadar tamamlayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyüğü
Prestij projesi olarak gösterilen Uzundere Rekreasyon Alanı’nda yer alacak sanatsal ve heykel yapılar, tematik oyun alanlarının temeli 2 Mart 2013’te atıldı. O dönem üst yapısı ile Türkiye’ye örnek olarak gösterilen projede, 3 bin metrekare alana, 37.5 metre yüksekliğinde dünyanın en büyük heykel binası inşa edileceği açıklandı. Göle maya çalan Nasrettin Hoca figürlü heykel bina, müze ve kültür merkezi olarak planlandı.

10 ayda bitecekti
Dönemin Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, altyapı yatırımlarını belediye imkanlarıyla tamamladıkları 230 hektarlık alanda hayat bulacak projenin Türkiye’ye örnek olacağını açıklarken, “Bu proje Karabağlar’ın projesi olmaktan öte, İzmir’in, Ege’nin projesi. Projeyi yaklaşık 10 ayda, 300 günde tamamlayarak hizmete açacağız. Tematik park alanında yer alacak Nasrettin Hoca figürlü heykel bina ve sanatsal yapı da projeye ayrı fark katıyor. 3 bin metrekare alana inşa edilecek, göle maya çalan Nasrettin Hoca figürlü heykel bina, 37.5 metre yüksekliğinde olacak, müze ve kültür merkezi olarak hizmet verecek. Nasrettin Hoca’nın kavuğu ise seyir terası olarak değerlendirilecek” dedi.

Haberin Devamı

15 trilyon lira
Ancak aradan 10 değil, tam 17 ay geçti. Projenin yarım kalması bir yana, devasa heykelin ne olduğu bile anlaşılamadı. Göle “Ya tutarsa” diye maya çalan heykelde hesaplar tutmadı, Hoca’nın başsız ve elsiz heykeli öylece kalakaldı.
Hürriyet EGE’ye konuşan Başkan Muhittin Selvitopu, “15 trilyonluk bir proje. Bizden önceki dönem başlamış ve şu ana kadar yüzde 85’i tamamlanmış. Bİz de ne yapıp edip bitirmek zorundayız. Kamunun parası yatırılmış, böyle yarım kalamaz. Geriye kalan 1.5 trilyonluk kısım. Müteahhitin yaşadığı bazı sorunlar nedeniyle iş yürümemiş. Ancak kendisiyle görüştük. Hak ediş parası aldı. Bir aksilik olmazsa
2-3 aya kadar bitecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!