Fay hattında 3. inceleme

Güncelleme Tarihi:

Fay hattında 3. inceleme
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2008 00:00

Manisa’nın Sarıgöl İlçesi’nde, 1969 yılının Mart ayında meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremin sonrasında oluşan fay hattı son yıllarda yeniden harekete geçti.

Yıkılan ve kısmen hasar gören 70’e yakın ev ve işyerinin sahipleri geçen şubat ayında durumu bir dilekçeyle Sarıgöl Kaymakamlığı’na bildirdi. Ardından fay hattında ilk inceleme, Manisa Bayındırlık ve İmar İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldı. Ev ve işyerlerindeki hasar tespit edildi. Hazırlanan raporun Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’na gönderilmesi üzerine, Afet İşleri Genel Müdürlüğü ekipleri geçen ay Sargöl’de inceleme yaptı. Bu kez genel müdürlüğe ait Deprem Araştırma Daire Başkanlığı’nın Aktif Tektonik Araştırma Grubu’ndan jeoloji mühendisleri Müjdat Yaman, Bengü Eravcı ve Türkan Aktan, Sarıgöl’de incelemelerde bulundu.

Evlerin durumları

Bakanlık Aktif Tektonik Araştırma Grubu Başkanı Jeoloji Mühendisi Müjdat Yaman, "Sarıgöl’deki aktif fay hattı için bizden önce iki kez inceleme yapıldı. Her iki rapor da elimizde. Biz de Deprem Araştırma Genel Müdürlüğü adına yeniden inceleme yapıyoruz. Hazırlayacağımız rapora göre, ilçenin içerisinden geçen aktif fay hattı üzerindeki evlerin durumları netleşecek. Ev ve işyerlerinin afet bölgesi kapsamına alınıp alınmayacağına karar verilecek. Çalışmalarımız hafta sonuna kadar tamamlanacak" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!