Fasonculuk yerini tasarıma bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Fasonculuk yerini tasarıma bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2012 00:00

Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin 7 yıldır düzenlediği Millfest Moda Festivali, bugün 28 tasarımcının katılımıyla Alaçatı’da başlıyor. Başkan Mukadder Özden, “Sektörün önemli bir eksiğini giderdik” dedi.

Haberin Devamı

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) tarafından organize edilen ‘Millfest Moda Festivali’, birbirinden değişik ve özgün tasarımlarıyla Uluslararası Alaçatı Festivali kapsamında bugün kapılarını açıyor. 28 tasarımcının katılacağı festival 21 Haziran’a kadar açık kalacak.
Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkan Yardımcısı Mukadder Özden, festivalde erkek, kadın giyim, aksesuvar, takı, ayakkabı, kumaş baskı üzerinde çalımaları olan tasarımcıların ürünlerini sergileyip, satışa sunma şansı bulduğunu söyledi.
7 yıldan bu yana düzenlenen Tasarım Festivali’ni geçen yıldan itibaren Millfest Moda Festivali’ne dönüştürdüklerini söyleyen Özden, “20’nci yaşını kutlayan derneğimiz, fasondan moda tasarıma geçilmesi konusunda tasarıma odaklandı. Bu sayede sektörün ihtiyaç duyduğu tasarımcı eksiğini giderme konusunda önemli bir eksiği giderdik” dedi. Özden, geçen sürede düzenlenen etkinliklere katılan tasarımcıların bazılarının İstanbul ve İzmir’de tasarım ofisleri açtığını hatırlatarak, “Sektörde pazarlama ufku açıldı. Bu da tasarım ve tasarımcılara olan ihtiyacı artırdı. Düzenlediğimiz etkinlikler de bu konuda önemli iş görüyor. Çabalarımız sonunda markaların kimlikleri ortaya çıkmaya başladı. Önümüzdeki günlerde internet üzerinden yayına başlayacak Ege Giyim Sanayicileri ticaret sitesinde de benzer bilgi ve yaklaşımları paylaşacağız” dedi.

Haberin Devamı

ÜNLÜLER DE VAR
Ünlü tasarımcı Ümit Ünal’ın ‘İsimsiz Kuşlar’ tasarımı ile yer alacağı Alaçatı Milfest Moda Festivali’nde ayrıca Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Moda Tasarım Bölümü ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü öğrencilerinin de çalışmalarını sergileyecek. Milfest Moda Festivali 15- 21 Haziran tarihleri arasında Alaçatı girişi Değirmen mevkiinde saat 18.00- 01.00 saatleri arasında açık kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!