EXPO için Anadolu Ateşi

Güncelleme Tarihi:

EXPO için Anadolu Ateşi
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2008 00:00

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, EXPO 2015 için oy kullanacak BİE delegelerine Paris’te muhteşem bir gösteri sundu. Dünyaca ünlü Türk dans topluluğu, 2 saat boyunca Fuar Delegasyonu’ndan gelen davetlileri etkiledi.

2015 Uluslararası Ticaret Fuarı’nda İtalya’nın Milano kentiyle yarışan İzmir, oylamaya 17 gün kala Paris’te bu kez ’Anadolu Ateşi’ ile tanıtıldı. Geçen haftalarda yine Paris’te ünlü Türk klasik müzik bestecisi ve piyanisti Fazıl Say’ın konserini izleyen Uluslararası Ticaret Fuarı (BİE) delegasyonu, bu kez Paris Kongre Merkezi’nde Anadolu Ateşi Dans Gösteri’ni izledi. Yaklaşık 2 bin davetli tarafından takip edilen gösteri, izleyicilerden büyük alkış aldı.

BÜYÜK KATKI SAĞLAR

Gösteriden önce açıklama yapan ’Anadolu Ateşi’ Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, bugüne dek 8.5 milyon kişi tarafından izlenen bu gösterinin, Türkiye’nin yurtdışına tanıtımı için en önemli unsurlardan birisi haline geldiğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kacoğlu," Attığımız her adımın, Türkiye’nin ve İzmir’in tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi. Bu arada 31 Mart günü yapılacak nihai oylama öncesinde İzmir’in yine Paris’te son kez Sertab Erener Konseri’yle tanıtılması bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!