EXPO 2020’nin dümeninde Vali var

Güncelleme Tarihi:

EXPO 2020’nin dümeninde Vali var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2011 00:00

İZMİR’i dünya markası haline getirecek EXPO 2020 için aylardır beklenen Bakanlar Kurulu kararı dün Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Haberin Devamı

“EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulunun ve Organlarının Teşkili ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Karar” tarihi adaylığın da yol haritasını çizdi. Karara göre, EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu, İzmir Valisi başkanlığında 27 kişiden oluşacak. Kurulda bakanlık ve kamu kuruluşu temsilcileriyle Büyükşehir Belediyesi, oda ve birlik başkanları yer alacak. Kurula, “Adaylığın başarıyla sonuçlanması için işleri yürütme, EXPO yerinin belirleme, söz konusu alanda plan, proje ve imalat çalışmalarını yürütme, gerçekleşen harcamaların karara uygunluğunu denetleme, koordinasyon sağlama” yetkisi verildi. Valinin önerisi ve kurulun onayıyla yürütme komitesi de oluşacak.

Bütçeye kaynak aktarılacak

Bütçeye de, genel bütçeden ayrılacak ödeneğin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi ile İl Özel İdaresi’ne 2012-2013 yıllarında bu amaçla konacak ödeneklerin yanı sıra TOBB, İTO, EİB, EBSO, İTB, DTO İzmir Şubesi, İZKA, İESOB tarafından 2011, 2012 ve 2013 yıllarında aktarılacak tutarlar da dahil edildi. Bunun dışında nakdi bağış ve yardımlar, her türlü reklam ve sponsorluk gelirleri de EXPO gelirleri içine konuldu.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!