Esnafa tefeci tuzağı

Güncelleme Tarihi:

Esnafa tefeci tuzağı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2009 00:00

İzmir’de ekonomik yönden zor duruma düşen esnafa yardım adı altında yüksek faizli para verdikten sonra, taksitlerin ödenmesine rağmen senetleri icra yoluyla işleme koyup işyerlerini, evlerini ve araçlarını ele geçiren tefeci şebekesi çökertildi.

Haberin Devamı

Hatay semtinde muayehanesi bulunan bir doktor, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne başvurarak ‘tefecilik’ yapan bir gruptan aldığı nakit paraya karşılık ödemeler yaptığını, buna rağmen borcunun azalmadığı, zanlıların işyerini ele geçirmeye çalıştıkları şikayetinde bulundu. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, şebeke elemanlarının aynı semtte esnafa da yüksek faizle para verdiği belirlendi.

Şebekenin faaliyetlerinin ve karıştığı olayların tespit edilmesinin ardından 7 adrese eş zamanlı yapılan operasyonda, T.B., C.B., M.S., A.H.S., M.Ü., S.K. gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte, toplam 500 bin TL değerinde çok sayıda senet ve çek ile farklı kişilere ait tapular ele geçirildi.

Sorgulanan zanlıların, ekonomik sıkıntı yaşayan ve paraya ihtiyacı olan esnafa senet karşılığı yüksek faizli para verdiği, yapılan taksitli ödemeleri faize sayarak borçtan düşmedikleri, daha sonra ellerindeki senetleri icra yoluyla tahsil ettikleri, bu yöntemlerle esnafın ev, arsa, otomobil, iş yerlerine el koydukları saptandı. Şebeke elemanları, “zorla senet imzalatma, baskı kurma ve tehdit yöntemiyle senet imzalatma, ticari hayatı ve çalışma hürriyetini engelleme” suçlarından, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!